Így közlekedtek ti! eredményhirdetés

2022. 06. 22., sze - 12:01
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága és a Volánbusz Zrt. közös kampányára beérkezett legjobb alkotásokat buszok oldalára helyezték ki.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság felhívása alapján a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága és a Volánbusz Zrt. gyermekrajz-pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címen  három kategóriában: óvodások (3-6 éves), valamint alsó tagozatos (7-10 éves) és felső tagozatos (11-15 éves) általános iskolai tanulók részére.

A rajzoknak a biztonságos, szabályos közlekedést kellett bemutatni autóbuszon történő tömegközlekedés során. A pályázatra sok pályamű érkezett, a zsűri összesen 35 alkotásból választotta ki a legkiválóbbakat.

 

Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2022. június 22-én került sor a kisbéri autóbuszpályaudvaron. Az eseményen megtekinthető volt egy olyan autóbusz is, amelyre felhelyezték az egyik  győztes pályaműveket. A díjazottakat a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság részéről Farkas László r. százados, míg a Volánbusz Zrt. képviseletében Szegedi Zsolt, a társaság Komárom-Esztergom megyei forgalmi üzemvezetője köszöntötte. A közlekedési szakember beszédében kiemelte, hogy nem lehet elég korán kezdeni a közlekedésbiztonságra nevelést. „Fontos, hogy mielőbb, már kisgyermekkorban megismerjék és odafigyeljenek azoknak a szabályoknak a betartására, melyeken keresztül megtanulhatják hogyan vigyázzanak magukra utazásaik során. Ezért is külön öröm a társaság számára, hogy a pályázatra a kicsiktől a kisiskolás korosztályig jelentkezhettek és megmutathatták miért fontos számukra a közlekedésbiztonság. A nyertes pályaművek alkotóinak szeretettel gratulálunk, buszaink büszkén fogják viselni rajzaikat.”

 

Farkas László r. százados emellett elmondta, nagy örömükre szolgált, hogy ilyen sok alkotás érkezett be a pályázatra. Ez is azt mutatja, hogy az oktatási-nevelési intézmények a rendőrséggel karöltve kiemelten kezelik a biztonságos közlekedésre nevelést. Hangsúlyozta, ha a gyerekek már óvodás korban elsajátítják az alapvető közlekedési ismereteket, a szabályokat betartó, kellő körültekintéssel közlekedő válhat belőlük felnőtt korukban is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 40 éves szerb sofőr ellen, aki 24 embernek nyújtott segítséget az országhatár tiltott átlépésében.