Irány Franciaország!

2024. 05. 24., p - 12:12
Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Első helyezett lett a Ki a mester két keréken? vetélkedő országos fordulóján egy Mezőkovácsházán tanuló végegyházi diáklány, Tóth Mariann. Így három társával együtt képviselheti Magyarországot a szeptemberi párizsi nemzetközi döntőn.

A Magyar Autóklub 2024. május 23-án Budapesten rendezte meg a Ki a mester két keréken? közlekedésbiztonsági verseny országos döntőjét. Ezen a megmérettetésen azok a 10 és 12 év közötti diákok vetélkedtek, akik a vármegyéjükben rendezett fordulókon a legjobb teljesítményt nyújtották. Békés vármegyéből a Tóth Mariann és Hajas János Botond alkotta párosnak drukkolhattunk. Mindketten a Mezőkovácsházi Hunyadi János Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium tanulói, ahol Hoffmann Lászlóné tanárnő évek óta lelkiismeretesen oktatja a gyermekeket a szabályos közlekedésre. Mariann rutinos versenyzőnek mondható, mert ő tavaly is eljutott az országos döntőig, János Botond azonban nagyon izgult, hiszen ő először képviselte vármegyénket magasabb szintű fordulón.

Békés vármegyei csapat

A KRESZ elméleti és ügyességi versenyre is rengeteget készültek. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságról egy tapasztalt közlekedési rendőr, Szelezsán Péter baleseti helyszínelő vállalta a csapat vezetését. A tanárnő, a diákok és a rendőr a tanulás, illetve a munkájuk mellett a szabadidejükből is sokat áldoztak azért, hogy jól szerepeljenek. A zászlós több mint húsz éve hivatásos, és maga is szokott versenyezni, legutóbb a Békés vármegyei közlekedésrendészeti szakmai megmérettetésen a járőr gépkocsivezetők kategóriájában lett első. Igyekezett mindent megtanítani a párosnak, ami kérdésként, feladatként előfordulhat.

A gyermekek igyekezete és a két felnőtt segítő elhivatottsága meghozta az eredményt. A húsz páros részvételével zajló országos döntőn Tóth Mariann a lányok között első lett, Hajas János Botond pedig a kerékpáros ügyességi verseny harmadik legjobbjaként végzett, és összességében a dobogótól is csupán néhány pont választotta el.

A Nemzetközi Autómobil Szövetség idén szeptemberben Párizsban rendezi meg ennek a diákvetélkedőnek a nemzetközi fordulóját, ahol Magyarországot a budapesti országos döntőn szereplők közül a legjobb teljesítményt nyújtó két lány és két fiú képviseli majd. Egyikük lesz a végegyházi Tóth Mariann. Gratulálunk neki és felkészítőinek, köszönjük a munkájukat, és sok sikert kívánunk a nemzetközi mezőnyben!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Életmentés a hídon

Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit.

 

Eltűnt Schofhauzer Ilona

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik az 56 éves hölgy megtalálása érdekében.

 

Kabátja alá rejtette

Két üveg whiskeyt és két doboz energiaitalt akart ellopni egy fiú Kazincbarcikán, egy szabadnapos rendőr fogta el.

 

Közlekedési balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizennégy ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év huszonnegyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.