Kavics-go program a baleset-megelőzés jegyében

2021. 04. 01., cs - 09:50
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Festett kavicsokkal hívják fel a rendőrök Várpalotán a figyelmet a balesetmentes közlekedésre.

A Várpalotai Városi Balesetmegelőzési Bizottság egy helyi szervezettel együttműködve új prevenciós programot szervezett. A Várpalotai Rendőrkapitányság épülete körül olyan kavicsokat helyeztek el, melyekre színes piktogramokat festettek a közlekedési szabályokkal kapcsolatosan. A Kavics-go elnevezésű program 2021. március 31-én indult és április 5-ig tart, mely során a gyerekeknek le kell fényképezni valamennyi meglelt kavicsot, majd azok fotóit a helyi rendőrkapitányság megelőzési előadójának elektronikusan megküldeni.

A feladat célja, hogy felhívják a gyermekek és az őket kísérő felnőttek figyelmét többek között arra, hogy mennyire balesetveszélyes, amikor a mobiltelefonhasználat elvonja a közlekedésben résztvevők figyelmét, illetve a biztonsági öv használatának elmulasztása, vagy az ittas, valamint bódult állapotban történő járművezetés milyen következményekkel járhat.

A kavicskeresésben résztvevő gyermekeknek a rendőrök láthatóságot segítő, apró ajándékokat adnak.

kavicskeresés

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

219

A borsodi rendőrök a napokban a 37-es számú főúton egy olyan gyorshajtót vontak ellenőrzés alá, aki jelentősen túllépte a sebességhatárt.

 

Rendőrkézen a kábítószer-kereskedő és a fogyasztói

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Győri Rendőrkapitányság nyomozói, valamint a Győri Rendőrőrs és a Körzeti Megbízotti Alosztály állományának összehangolt munkája eredményeként sikerült azonosítani és elfogni négy férfit és egy nőt.

 

Eltűnt Halmosi László

Az idős férfit jelenleg is keresik a szekszárdi rendőrök. Kérjük, aki látta, értesítse a rendőrséget!