Kötelező felszerelés az autóban

2020. 09. 23., sze - 09:47
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága tanácsai az eszközök beszerzésére és azok használatára.

Sokszor tapasztaljuk, hogy a személygépkocsivezetők nem tudják pontosan, melyek a gépjármű kötelező felszerelései. Ezen eszközöket a 6/1990 KÖHÉM rendelet sorolja fel. Egyik ilyen a B típusú egészségügyi doboz. Figyelembe kell venni, hogy a doboz olyan eszközöket, anyagokat tartalmaz, amelyeknek a szavatossági ideje lejár, azok cseréje ezt követően szükséges. 

Az elakadásjelző háromszög is kötelező tartozéka a gépkocsinak, amelyet az elromlott jármű mögött olyan távolságra kell elhelyezni, hogy azt a többi sofőr időben észlelje, és a veszélyre felkészülhessen. A háromszöget az autópályán 250-500 méterre, lakott területen kívül egyéb úton 150-250 méterre, míg lakott területen 50-100 méterre kell kihelyezni a forgalmi sávban a gépkocsi mögé.

Ha forgalmi ok, vagy műszaki meghibásodás miatt meg kell állnunk és ki kell szállnunk a gépjárműből, akkor járművezetőkből gyalogosokká válunk, így lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között láthatósági mellény viselése kötelező!

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy a járműből történő kiszállást követő gyors használat érdekében a mellényt az utastérben kell tartani. Minden esetben annyi láthatósági mellényt kell elhelyezni a személygépkocsiban, ahányan abban utaznak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.

 

Sikeres ellenőrzést tartottak a rendőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. szeptember 28-án délelőtt az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények felfedése érdekében nagyszabású összehangolt akciót hajtott végre.

 

Lopás miatt keressük

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik annak a nőnek az azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi üzletben napszemüveget lopott.