Közlekedés Kultúra Napja

2024. 05. 10., p - 11:10
Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Cél, hogy ne csak egy nap szóljon a biztonságos és kulturált közlekedésről, hanem legyen az a mindennapjaink része!

Biztonságosan közlekedni manapság egyre fontosabb, hiszen minden egyes nap százezrek indulnak útnak országszerte. Különböző közlekedési eszközöket használunk, hogy eljussunk a munkahelyünkre, iskolába, vagy éppen egy kellemes kikapcsolódásra. Az utazás egyre jelentősebb része a mindennapi életünknek, ezért tudatosan kell foglalkoznunk ezzel a kérdéskörrel.

Az első és legfontosabb szempont az, hogy mindenki biztonságban érezze magát közlekedés során, függetlenül attól, hogy autóban, biciklin, vagy akár villamoson utazik. Ehhez elengedhetetlen a forgalmi szabályok betartása és az óvatosság. Ne csak magunkra, hanem másokra is legyünk figyelemmel. Türelmesen, kellő önmérséklettel és a szabályokat betartva közlekedjünk.

Gyalogosként, kerékpárosként vagy járművezetőként mindannyian felelősséggel tartozunk azért, hogy ne történjen semmiféle kellemetlenség.

Gyalogosként ne lépjünk hirtelen az úttestre, kerüljük az álló járművek mögüli úttestre lépést, válasszuk a gyalogátkelőhelyet!

Kerékpárral kerékpárúton, vagy az úttest jobb szélén lévő kerékpársávon, ahol ilyen nincs a leállósávon vagy az útpadkán, végső esetben az úttesten közlekedj!

Ne felejtsük el viselni a megfelelő védőfelszereléseket és mindig ügyeljünk a körülöttünk lévőkre.

Gépjárművet vezetve vagy abban utasként tartózkodva, lakott területen kívül és belül egyaránt kötelező a biztonsági öv használata, gyermekek esetében pedig a gyermekbiztonsági rendszer használata.

A járművek sebességét minden esetben az adott út-, időjárási, látási és forgalmi viszonyoknak megfelelően kell megválasztani!

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy útkereszteződésben minden esetben tegyünk eleget esetleges elsőbbségadási kötelezettségünknek.

Kérjük fogadják meg tanácsainkat, hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.

 

Vérüket adták

A Szekszárdi Területi Vérellátó Központ a Dombóvári Rendőrkapitányság épületébe szervezett véradást.

 

Közösen óvjuk a Tisza-tavat és környezetét

A rendőrség és társszervei a Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Biztosság tiszabábolnai soros értekezletén a nyár hátralévő időszakára vonatkozó feladatokat egyeztetettek.