Közlekedésbiztonsági nap a taliándörögdi iskolában

2022. 05. 26., cs - 09:03
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A nyári vakáció előtt baleset-megelőzési előadásokat tartottak a rendőrök diákoknak.

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai a nyári vakációt megelőzően tartottak interaktív foglalkozást a gyerekeknek a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályairól 2022. május 24-én délelőtt a Művészetek Völgye Általános Iskola Taliándörögdi Tagintézményében. A gyerekek részletes felvilágosítást kaptak a KRESZ legfontosabb szabályairól, és a rendőrök felvilágosítást adtak nekik a balesetek bekövetkezésének leggyakoribb okairól. Elmondták továbbá, hogy gyalogosként mindig a járdán közlekedjenek, az úttesten való áthaladás előtt pedig alaposan nézzenek körül, illetve legyenek nagyon óvatosak, ha parkoló járművek közül lépnének az úttestre.

Arra is felhívták a figyelmüket, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeknél is alaposan körül kell nézni, és csak abban az esetben kelhetnek át, ha meggyőződtek arról, hogy a járművezetők valóban megadják számukra az elsőbbséget. A kerékpárral közlekedők számára kihangsúlyozták, hogy ahol van kerékpárút kiépítve, azon kell haladniuk, valamint biciklijükön minden kötelező tartozék legyen megtalálható.

Végül a tanulók egy játékos versenyen mérhették össze közlekedési tudásukat, amiért jutalomként különböző láthatóságot segítő eszközöket és oktató anyagokat kaptak a rendőröktől.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam