Közlekedésbiztonsági program Balatonalmádiban

2022. 09. 23., p - 11:23
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az Autómentes Nap alkalmából az egyenruhások baleset-megelőzési tanácsokkal látták el a gyerekeket.

 A Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai 2022. szeptember 22-én az Európai Mobilitás Hét, valamint az Autómentes Nap keretében a helyi szoborparkban várták a diákokat és tartottak számukra baleset-megelőzési előadásokat.

A rendezvényen játékos formában hívták fel a résztvevők figyelmét a közlekedési szabályok betartására, valamint a kerékpáros-, és gyalogos közlekedés veszélyeire. A gyerekeknek továbbá lehetőségük nyílt lovas járőrökkel is találkozni, akik mindennapi munkájukról meséltek a tanulóknak.

A rendőrök többek között a következő közlekedési tanácsokat adták:

       - Soha ne lépjenek ki az úttestre járművek mögül vagy takarásából!Az úttesten történő átkeléshez mindig a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket vegyék igénybe!

       - Soha ne lépjenek ki az úttestre járművek mögül vagy takarásából!

       - Ha nincs a közelben kijelölt gyalogátkelőhely, mindig alapos körültekintést követően, a legrövidebb szakaszon menjenek át az út másik oldalára!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: rendszámtáblát loptak

A Csongrádi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást két kisteleki és egy csongrádi férfi ellen, akik egy Felgyőnél balesetet szenvedett személyautó rendszámtábláját ellopták.

 

Lezárt akta: megmenthette volna az öv

Sorsára hagyta balesetes autója alá szorult utasát, majd hazabotorkált tavaly novemberben - a gyanú szerint - az a sofőr, aki ellen a napokban fejezték be a vizsgálatot a Pest megyei közlekedésrendészek. Az OSSZA(D)! 3. című videó az ilyen és hasonló balesetek megelőzéséért készült!