Közlekedési Kultúra Napja Csongrád-Csanád vármegyében is

2023. 05. 11., cs - 11:20
Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága számos programmal hívta fel a figyelmet a kulturált közlekedés fontosságára.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság 2023. május 11-én, a Közlekedési Kultúra Napján ünnepélyes keretek között 3 darab kerékpárt adott át a szegedi Rókusi Általános Iskola részére azzal céllal, hogy a gyermekek is megismerjék a biztonságos közlekedés fontosságát. Dr. Harkai István r. ezredes, rendőrségi tanácsos, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes a közlekedésbiztonság javítása érdekében a baleset-megelőzés területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenységért elismerést adott át:

  • Plesovszkiné Ujfaluczki Juditnak, a Szegedi Tankerületi Központ igazgatójának,
  • Mucsiné Szabolcski Ágnesnek, a Szegedi Tankerületi Központ prevenciós koordinátorának,
  • Csonka Gáborné tanárnőnek,
  • Székely-Hoffmann Andreának, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád-Csanád Vármegyei Igazgatósága forgalomtechnikai vezető mérnökének,
  • Márta Jánosnak, a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. Közúti Vizsgáztatási Igazgatóság igazgatóhelyettesének és
  • Labádi Ernőnek, a Magyar Autóklub Dél-alföldi Regionális Szervezet Balesetmegelőzési Bizottság elnökének.

A CSAT(T)LAKOZZ rendőrségi kampány keretében bemutatásra került a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és az OTP Bank – Pick Szeged kézilabdacsapat együttműködésében készült prevenciós videó is, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a biztonsági öv használatának fontosságára.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályakezdők köszöntése

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság állományában kilenc frissen kinevezett tiszthelyettes kezdte meg szolgálatát.

 

Kerékpárokra fájt a foga

A Karcagi Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat egy 30 éves helyi férfival szemben, aki a gyanú szerint több biciklit is meglovasított az elmúlt időszakban, továbbá boltokat is kirámolt.

 

Rossz társasággal italozott

A sértett amint elaludt, a három fős elkövetői kör a táskáját ellopta, amiben műszaki cikkek voltak. A tatabányai rendőrök azonosították és kihallgatták az elkövetőket, közülük két főt őrizetbe vettek.

 

Rangos szakmai elismerés: Szagolunk és Védünk

Hagyományteremtő céllal alapított díjat dr. Varga Péter r. dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, hogy a rendőrszakmai munkát segítő négylábú társak közül az arra legérdemesebb minden évben elismerésben részesüljön.

 

Zalai közlekedésrendészeti tapasztalatok

Ittas vezetőket szűrtek ki a forgalomból, és több száz olyan járművezetővel szemben intézkedtek a Zala vármegyei rendőrök, akik túllépték a megengedett sebességet.

 

A forgalomban részt vevők biztonsága az első

Bár vármegyénkben az utóbbi években nem jellemzők az illegális gyorsulási versenyek, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelt figyelmet fordít a közlekedés biztonságára kockázatot jelentő gyorsulási versenyek megakadályozására, valamint az úgynevezett driftelők és az engedély nélkül átalakított gépjárművek kiszűrésére.