Közlekedik a család Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

2020. 09. 14., h - 11:22
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Az országos közlekedésbiztonsági vetélkedő fődíja egy Škoda Scala személygépkocsi.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezésében 2020. október 3-án 9-17 óra között Nyíregyházán, a Nyír Plaza bevásárlóközpont parkolójában rendezik meg az Országos Rendőr-főkapitányság - Országos Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett Közlekedik a család elnevezésű vetélkedősorozat megyei döntőjét. A verseny célja, hogy az állampolgárok figyelmét minél szélesebb körben felhívjuk a körültekintő, megfontolt közlekedésre, és a család közösségnevelő erejére.

A vetélkedőre nevezhet minden olyan magyarországi lakóhellyel rendelkező család, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, illetve hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek. A családok egy tesztlap kitöltése után vezetéstechnikai és kerékpáros ügyességi feladatok, műszaki ismeretek, valamint elsősegélynyújtás terén mérhetik össze a felkészültségüket.

A közlekedésbiztonsági feladatokból álló megyei versenyek végén egy-egy család juthat az országos döntőbe, amelyet 2020. október 17-én és 18-án rendeznek meg Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az országos nyereményjáték fődíja egy Škoda Scala típusú személygépkocsi. A vetélkedőre jelentkezhetnek elektronikus úton a www.kozlekedikacsalad.hu internetes portálon, vagy a területi verseny helyszínén személyesen. Pályázati feltételekről bővebb tájékoztatást a fenti honlapon olvashatnak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopni akartak, őrizetbe kerültek

Három férfi próbált meg rézkábeleket elvinni egy békéscsabai telephelyről. A cég biztonsági kameráinak képét figyelő diszpécser azonban látta, mit csinálnak. Hívta a rendőröket, akik a helyszínen elfogták a férfiakat és két segítőjüket.