Lakott területen belül 146 km/h-val, és a tiloson át

2020. 06. 03., sze - 15:25
Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Ismét a gyorshajtás volt a legfőbb baleseti ok megyénkben, ennek ellenére egy gépkocsivezető 146 km/h-val száguldozott Pécsett, és még a tilos jelzésen is áthajtott.

Baranya megye közútjain az elmúlt héten összesen 32 közlekedési baleset történt, ezek közül 28 anyagi káros volt, négy pedig személyi sérüléssel járt.

A sérüléses balesetek egy esetben könnyű, míg három esetben súlyos sérüléssel végződtek. Ezekben a balesetekben összesen kilencen sérültek meg, öten könnyebben, négyen pedig súlyosan. Az ittasság gyanúja nem merült fel a balesetek során. 

A legfőbb baleseti ok továbbra is a gyorshajtás volt. Éppen ezért a rendőrség a sebességtúllépések és a közlekedési balesetek visszaszorítása érdekében továbbra is rendszeresen végez sebességellenőrzést. A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság forgalom-ellenőrzői 2020. május 31-én délután sebességellenőrzést végeztek a megye közútjain. Kirívó eset ezúttal is volt. Egy gépkocsivezető majdnem megtriplázta a megengedett sebességet, ugyanis a megengedett 50 km/h helyett 146 km-/h-val közlekedett, amikor a sebességmérő műszer felvételt készített róla Pécsett, a Siklósi úton. A száguldó sofőrt a forgalomirányító fényjelző készülék sárga, majd piros jelzésre váltása sem sarkallta arra, hogy lassítson. A rendőrök a tetten ért járművezetőnek összesen 350 000 Forint közigazgatási bírságot szabtak ki, illetve 16 büntetőpont is járt a jogsértésekért.

A rendőrség arra kéri a közlekedőket, hogy minden esetben tartsák be az előírt sebességhatárokat! A balesetek elkerüléséért a legtöbbet mi magunk tehetünk azzal, hogy a szabályokat betartva, egymásra odafigyelve veszünk részt a közlekedésben. Ne feledjék, a helyes sebesség megválasztása életet menthet!

„… hogy mindenki hazaérjen!”


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hova tovább?

Szabálysértést, szabályszegést és bűncselekményt is megvalósított az a férfi, aki 2023. június 1-jén az M6-os autópályán közlekedett.

 

Sértetteket, szemtanúkat keresünk!

A Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének és más bűncselekmények elkövetése miatt a 14010/790/2023. bűnügyi számon eljárást folytat egy 19 éves kaposvári lakossal szemben.

 

Azonnal elfogták a miskolci útonállót

Egy hetvenöt éves nőre támadt rá egy harminckét éves férfi Miskolcon. A rablást egy férfi is látta, aki követte a menekülő támadót, így támogatva a rendőrök munkáját, akik a helyszín közelében elfogták a tettest.

 

A fel nem adott csomag ára

Soha nem adta fel az internetes hirdetésekben vásárolt eszközöket egy három tagú banda, ezzel számos sértettől csaltak ki pénzt országszerte. A szegedi rendőrök elfogták őket.

 

Felderítették

Teljes egészében megtérülhet annak a sértettnek a kára, akinek otthonából több millió forint készpénzt lopott el az elkövető.