Látni és látszani! program Balatonalmádiban

2021. 11. 25., cs - 13:43
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A kampány jegyében folyamatosak a közúti ellenőrzések a Balatonalmádi Rendőrkapitányság illetékességi területén.

Az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottság által meghirdetett Látni és Látszani! elnevezésű közlekedésbiztonsági kampány keretében a Balatonalmádi Rendőrkapitányság munkatársai 2021. november 24-én délelőtt és késő délután is igazoltatták a közlekedőket Balatonalmádiban, a 71-es számú főúton.

A kampánnyal a gépjárművezetők figyelmét kívánják felhívni arra, hogy az őszi-téli időjárási viszonyok között a balesetveszélyes helyzetek elkerülésében jelentős szerepe van a gépkocsik műszaki állapotának, a világítóberendezések láthatóságának, a megváltozott út- és látási viszonyoknak. Az ellenőrzések során a gépjárművek világító berendezéseinek és a gumik állapotának ellenőrzése mellett a vezetők alkalmasságát is ellenőrizték a rendőrök.

Az akció kiterjedt a kerékpárral közlekedőkre is. A rendőrök elmondták a bicikliseknek többek között azt is, hogy kétkerekűvel közlekedve különösen fontos a láthatóság, ezért ajánlott a színes, feltűnő ruházat viselése, valamint a járművek megfelelő kivilágítása. Hangsúlyozták, hogy a fényvisszaverő mellény használata nemcsak hasznos, de lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén kötelező is.

A szabályosan közlekedő járművezetők láthatósági mellényt, valamint jégkaparót kaptak az igazoltató rendőröktől.

baleset-megelőzésA Balatonalmádi Rendőrkapitányság a kampány keretében december elejére tervezi a helyi általános iskolások láthatóságot elősegítő közlekedésbiztonsági kiegészítőkkel, fényvisszaverő karpántokkal és matricákkal történő ellátását, mellyel elősegíti a gyermekek biztonságos közlekedését.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A haza szolgálatáért

Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából több Békés megyében szolgálatot teljesítő rendőr és rendőrségi dolgozó részesült elismerésben.

 

36 év szívvel, lélekkel

Leköszönt a Békési Rendőrkapitányság vezetője, Ladányi Zoltán r. ezredes, aki hivatásos szolgálati idejének felét rendőrkapitányként töltötte.

 

Rendőrkézen a betörő

Motoros felszerelést és napozó ágyakat lopott egy csongrádi házból egy férfi, a rendőrök elfogták.

 

Hiába bújt el, a rendőrök elfogták

A kiskunhalasi rendőrök a földön, a házak tetején, a Készenléti Rendőrség drónja a levegőből kereste az elkövetőt. Munkájukat a város térfigyelő rendszere is segítette.