Mezőgazdasági munkagépek az utakon

2023. 03. 23., cs - 09:03
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság fokozott figyelemre és türelemre, valamint a szabályok betartására kéri a közúton közlekedő járművezetőket.

Elkezdődtek a tavaszi mezőgazdasági munkák, így a települések be-és kivezető útjain, továbbá a szántóföldekről becsatlakozó földutakon várhatóan jelentősen megnövekszik a tehergépkocsik, valamint a mezőgazdasági munkákban résztvevő járművek forgalma. Ezen járművek vagy szerelvények nagy méretéből és alacsony sebességéből adódóan több helyen számíthatnak arra, hogy feltorlódik a forgalom. A mögötte haladó járművek vezetői közül sokaknak elfogy a türelme, úgy érzik, hogy kénytelenek előzni, ezáltal megnövekszik a balesetveszélyes szituációk kialakulásának lehetősége is. 

Találkozhatunk olyan balesetveszélyes helyzetekkel is, amikor a megváltozott időjárási viszonyok következtében a munkagépek-és a hozzá kapcsolt vontatmány kerekei sarat hordanak fel az úttestre, melynek hirtelen kikerülése, vagy a ráhajtás okozhatja a jármű megcsúszását.

Kérjük, hogy közlekedésük során legyenek figyelmesek és türelmesek! A mezőgazdasági járműveket fokozott óvatossággal közelítsék meg, az előzést körültekintőbben végezzék, és tartsanak nagyobb oldaltávolságot! A mezőgazdasági munkában résztvevő járművezetőket is arra kérjük, hogy tartsák be a közúti közlekedési szabályokat és kiemelt figyelmet fordítsanak elindulás előtt a jármű átvizsgálására, forgalomba bekapcsolódást megelőzően a gumiabroncsok megtakarítására, az útra került sárfelhordás letakarítására, valamint a közútra fel-és lekanyarodáskor a körültekintő irányváltoztatásra.

…,hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen az éjszakai rongálók

A Bajai Rendőrkapitányság munkatársai néhány órán belül beazonosították és elfogták azt a két fiatalt, akik festékszóró spray-vel összefirkáltak több gépjárművet, ingatlant, villanyoszlopot és közterületi burkolatot a hétvégén Szeremlén.

 

Szemtanúkat keresünk!

Kérjük, segítsenek az történtek tisztázásában a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának!

 

Rendőrkézen a betörő

Szerszámgépeket lopott egy felújítás alatt álló ingatlanból egy férfi Szentesen. A rendőrök rövid időn belül elfogták.