Mindenki másnak köszönjük…

2022. 02. 03., cs - 12:39
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Közúti ellenőrzéseik során a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai január hónapban több szabályszegő sofőrrel szemben tették meg a szükséges intézkedéseket. A rendőrség mindenki másnak köszöni, aki nem veszélyezteti a közlekedés biztonságát.

A rendőrség közúti ellenérzéseik során a baleset-megelőzési célkitűzéseknek megfelelően a közlekedés biztonságának fenttartását tartja szem előtt! A Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai 2022 januárjában 622 helyszíni bírságot szabtak ki, és 380 esetben szabálysértési feljelentéssel éltek olyanokkal szemben, akik megszegték a közlekedésbiztonságot szolgáló szabályokat.

A járőrök az adott időszakban a rendőrkapitányság illetékességi területén történt intézkedéseik során legtöbbször a biztonsági öv használatának elmulasztásával, a tilos jelzés figyelmen kívül hagyásával, a kézben tarott mobiltelefon használatával, vagy éppen a járművek nem megfelelő műszaki állapotával találkoztak. Mind ezek következményeként a rendőrség január hónapban 275 esetben szabott ki közigazgatási bírságot, és 622 alkalommal élt helyszíni bírsággal a szabályszegőkkel szemben.

Az összegzett adatok közül ki kell emelni, hogy a rendőrök 69 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna. Az ittas járművezetés gyanúja miatt 33 büntetőeljárás indult, a helyszínen bevont vezetői engedélyek mellett. Az alkoholteszter 31 kerékpárosnál mutatott pozitív értéket!

Továbbá engedély nélküli vezetés miatt 31 szabálysértési eljárás indult, míg eltiltás hatálya alatt történő járművezetés miatt 9 büntetőeljárást kezdeményezett a hatóság. Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy 2021. május 14-e óta, aki a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt járművet vezet, bűncselekményt követ el!

kép

Közúti ellenőrzés Felsőzsolcán

A rendőrök 2022. január 24-én komplex közúti ellenőrzést hajtottak végre Felsőzsolcán. A fókuszált akció eredményeként a járőrök 2 esetben szabálysértési feljelentéssel éltek a jármű nem megfelelő műszaki állapota, illetve a gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztása miatt.

A rendőrök egy ittas sofőrt is kiszűrtek a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhatott volna. Két esetben közigazgatási bírságot is kiszabtak az egyenruhások a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.  

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti.

A rendőrök felhívják a járművezetők figyelmét, hogy soha ne üljenek ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet ittas személy vezet! Ne engedjék meg családtagjaiknak, rokonaiknak, ismerőseiknek sem, hogy ittasan gépjárművet vezessenek!

 „... hogy mindenki hazaérjen!”


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnésnek indult

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon büntetőeljárás keretében folytatják tovább a keresést.

 

Cseh embercsempészeket fogtak el

A sofőrt és utasát a Bács-Kiskun megyei rendőrök őrizetbe veszik, a határsértőket pedig visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Lezárt akta: betört és gyújtogatott

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy szegedi férfi ellen aki betört egy belvárosi ingatlanba, majd tüzet gyújtott.

 

Fogadónapot tart a főkapitány

Czinege László r. dandártábornok, Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Rendőr-főkapitánya fogadónapot tart a lakosság részére.