Mindenkinek fontos a láthatóság

2022. 12. 02., p - 10:13
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A baleset-megelőzési ajándékcsomagot a Vadhajtások Kerékpáros Klub vette át elsőként Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2022. évben is meghirdette a „Ha nektek is fontos a láthatóság” elnevezésű akcióját, a „Látni és látszani” országos kampány keretein belül. 

A munkatársak azon megyénkben sportoló diákokat, felnőtteket, sportegyesületeket szólítottak meg, akik megértik, mennyire fontos, hogy láthatóak legyenek, amikor sötétedés után az edzésre vagy onnan hazafelé tartanak, vagy akár sötétben a közterületen sportolnak.  Több százan csatlakoztak a kezdeményezésükhöz, melynek során láthatósági eszközöket ajándékoztak a mozgás szerelmeseinek.

Az idén elsőként a szolnoki Vadhajtások Kerékpáros Klub kívánt csatlakozni a sikeres programhoz. A kétkerekűvel közlekedők kiemelten fontosnak tartják a láthatóság fontosságát, és a csapat tagjainak balesetektől való megóvását.

A klub vezetői a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságon 2022. december 1-jén vették át a láthatósági mellényeket és fényvisszaverő karpántokat tartalmazó karácsonyi ajándéktáskát.  A klub vezetősége 2022. december 4-én 10 órakor Mikulás bringázást szervez a Tiszai Hajósok teréről, amire minden érdeklődőt szeretettel várnak. A jól láthatóság jegyében természetesen minden résztvevő viselni fogja az ajándékokat.   


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

90 helyett 188

A megengedett legnagyobb sebesség több, mint duplájával közlekedett két sofőr Vas vármegyében.

 

Kristállyal kereskedő párost fogtak Kiskunhalason

A település szemfüles rendőrei tegnap hajnalban egy gyalogost ellenőriztek, akinél 12 alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagot találtak, majd röviddel ezután a terjesztőket is elfogták és őrizetbe vették.  

 

1310-en

Tartottak kiürítési gyakorlatot az Érd Arénában.

 

Vége a bujkálásnak

A budapesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki ellen a Fővárosi Törvényszék néhány napja rendelt el körözést.

 

Letartóztatásban

Pénzt követelve támadt áldozatára egy 33 éves férfi Szigethalmon. A rendőrök pár óra alatt elfogták és őrizetbe vették.

 

Valótlanságok

A pestisracok.hu közlésével ellentétben nem egy magánszemély beadványa miatt folytat nyomozást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M1 autópályán 2023. március 11-én történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében.

 

6 óra mérlege

A rendőrök kicsivel több mint 1000 járművezetőt ellenőriztek 6 óra leforgása alatt, közülük 3 sofőrnél pozitív értéket mutatott a szonda.