Miskolcon is közlekedtek a családok

2022. 06. 18., szo - 18:42
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, jó hangulatú döntőbe 13 család nevezett.

Idén már 11. alkalommal rendezték meg a „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedőt. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 2022. június 18-án, Miskolcon tartotta meg a verseny területi döntőjét, ahol vállalkozó kedvű családok mérhették össze közlekedéssel kapcsolatos elméleti és gyakorlati tudásukat.

Az idei évben 13 család nevezett a megmérettetésre. A rendezvénynek helyet biztosító Miskolc Autó Kft. Skoda szalonja megtelt jókedvű gyerekekkel és szülőkkel. A regisztráció után a csapatok több versenyszámot teljesítettek. Elsőként elméleti tudásukról adtak számot KRESZ, illetve egészségügyi tesztlapok kitöltésével. Ezután a gyakorlati számok várták a családokat, többek közt egy autó alapvető műszaki állapotát vizsgálták meg, valamint több kerékpáros és autós ügyességi pályán kellett helytállniuk. Emellett a szervezők számos érdekes feladattal készültek, volt „részeg szemüveg”, többféle kirakós játék, szimulátoros vezetés, illetve bűnmegelőzési kvíz is.

A versenyt végül a Dukai család nyerte, ők képviselik majd megyénket az országos döntőn. A második helyen a Kővári család, míg a harmadikon a Soltész család végzett.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bogyiszlónál ért véget az út

A Bátaszéki Autópálya Alosztály egyenruhásai az M9-es autóúton, Bogyiszló térségében ellenőriztek egy járművet, melyben tíz illegális migránst szállított a sofőr.

 

Román embercsempész próbálkozott Tolnában

A Bátaszéki Autópálya Alosztály egyenruhásai az M9-es autóúton, Bogyiszló térségében ellenőrizték a járművet, melyben öt illegális migránst szállított a sofőr.

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 40 éves szerb sofőr ellen, aki 24 embernek nyújtott segítséget az országhatár tiltott átlépésében.