Mobilitási hét a biztonságos közlekedés jegyében

2023. 09. 27., sze - 08:49
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai is aktív részvevői voltak a programnak.

A korábbi évek hagyományaihoz híven idén is több programmal vett részt a Veszprémi Rendőrkapitányság a Biztonság hete közlekedésbiztonsági kampányban. Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) és a Magyar Biztosítók Szövetsége közös szervezésében rendezték meg szeptember 18-22. között országszerte a Biztonság hete programsorozatot. A rendezvény egybeesett az európai Mobilitási héttel.

A Veszprém Városi Balesetmegelőzési Bizottság titkára 2023. szeptember 20-án délelőtt a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság színháztermében tartott előadást a passzív és az aktív biztonsági rendszerek használatáról a város szakképzési intézményeiben tanuló diákjának. Másnap a gyulafirátóti Kastélykert Körzeti Óvodában adott át hasznos ismereteket a gyerekeknek többek között a biztonságos gyalogos közlekedésről. A bakonynánai Aprónépek Német Nemzetiségi Óvodában 2023. szeptember 22-én a helyi körzeti megbízott adott tájékoztatást baleset-megelőzési témában a kicsiknek.

A helyi rendőrkapitányság idén is prevenciós programokkal vesz részt a Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatnak Mobilitás heti programjában. A rendőrök is részt vettek a Gyárkertben a mintegy ezer gyermek részvételével megrendezett Autómentes napon is, amely a Mobilitási hét legnagyobb rendezvénye volt.

előadás


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam