Motorosokat ellenőriztek a Mátrában

2022. 07. 03., v - 08:19
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök célja a motoros balesetek visszaszorítása volt.

Az Egri, valamint a Gyöngyösi Rendőrkapitányság is kiemelt figyelmet fordít a nyári időszakban a motorosok ellenőrzésére. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársaival közös ellenőrzést tartottak 2022. július 2-án a 24-es számú főút mátrai szakaszán, melynek célja a balesetek megelőzése, illetve a szabályszegők kiszűrése volt.

A motorosok által okozott balesetekről általánosságban elmondható, hogy jellemzően a sebesség hibás megválasztása, azaz a relatív gyorshajtás jelenti a problémát, illetve az ehhez kapcsolódó vezetéstechnikai hiányosság.

A motorkerékpározásnak vannak írott és íratlan szabályai:

  • Motorozás előtt mindig tájékozódni kell az időjárási és útviszonyokról!
  • Csak kifogástalan műszaki állapotú, érvényes kötelező felelősségbiztosítással rendelkező motorkerékpárral lehet útnak indulni!
  • Mindig be kell tartani a KRESZ vonatkozó szabályait!
  • Az irányváltoztatást hátratekintés után jelezni kell!
  • A sávok és az összefüggő gépjárműoszlopok közötti szlalomozás életveszélyes, hiszen az autónak „holttere” van! Nem elég, hogy a motoros lát, fontos, hogy őt is lássák!

Hasonló ellenőrzésekre az elkövetkezendő időszakban is számíthatnak Heves megye útjait.

… hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Állj!

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 24 éves szlovák sofőr ellen, aki 30 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Kamera buktatta le a tolvajt

A biztonsági őröket ellökve menekült a rabló egy kiskunhalasi áruházból. A rendőrök hamar beazonosították az üzlet kameráinak segítségével a 27 éves elkövetőt. A férfit elfogták és kezdeményezik a letartóztatását.