Motorozni jó, de haza érni még jobb!

2023. 03. 24., p - 12:15
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Indul a motoros szezon, amire már a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság motoros rendőrei is felkészültek.

A napos, tavaszias idő beköszöntével egyre többen előveszik - hosszú téli pihenőt követően - a motorkerékpárokat. Ez azonban számos veszélyt rejt magában, hiszen a motorosoknak vissza kell szokniuk a két kerékre, az autósoknak pedig fel kell készülniük a motorkerékpárok újbóli megjelenésére az utakon.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság motoros járőrei is megkezdték a felkészülést a szezonra. A járműveket átvizsgálták: ellenőrizték többek között a lengéscsillapítót, a fék- és biztonsági berendezést, a gumik profilmélységét és a világító berendezéseket, illetve megtették a próbaköröket a rutinpályán.   

"

A balesetek megelőzése céljából fontos, hogy minden évben felkészüljünk és a járműveket is felkészítsük a tavaszi és nyári hónapokra.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai a motorkerékpáros balesetek megelőzése érdekében felhívják a figyelmet a fokozott óvatosságra, és az egymás iránt érzett felelősséggel való közlekedésre. Vezetéstechnikai szempontból sem szabad megfeledkezni arról, hogy tavasszal, több hónapos kihagyás állhat a motorosok mögött.

  • fontos a kifogástalan műszaki állapotú, és biztonságtechnikailag is megfelelő motorok használata,
  • a bukósisak és egyéb védőfelszerelések viselése, amelyek nagymértékben csökkentik a sérülések kockázatát,
  • ne megszokásból, rutinból vezessünk, fokozott figyelemmel menjünk bele az előzésbe, kanyarodásba,
  • az út-, terep-, és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel történő közlekedés is nagyon fontos!
  • +1 intelem: nemcsak az aktuális út-, látási, és időjárási viszonyokhoz kell megfelelően alkalmazkodni, hanem az éppen érvényben lévő egészségügyi szabályokhoz is.

 

…hogy mindenki hazaérjen!

 

 

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bírósági eljárást is vonhat maga után

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év harmincnyolcadik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Mínusz két autótolvaj

A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot. A gyanúsítottakat azóta letartóztatta a bíróság.

 

Mentés a Dunából

Egy járókelő és a budapesti vízirendőrök gyors segítsége ezúttal is életet mentett.