Nem volt bekötve…

2024. 02. 02., p - 12:54
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy kilenc éves kislány kirepült az autóból a debreceni balesetnél. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a biztonsági öv fontosságát!

Súlyos közlekedési baleset történt Debrecenben 2024. február 1-jén reggel. Két személyautó ütközött össze és többen megsérültek. Elsőként egy körzeti megbízott páros ért a helyszínre, akik azonnal a sérültek segítségére siettek. Lévai Erika r. törzsőrmester egy földön fekvő, láthatóan súlyosan megsérült kislánynak segített, akit azonnal elsősegélyben részesített. Az időközben helyszínre érkező mentőszolgálat munkatársai a rendőrnőtől vették át a sérültet, majd kórházba szállították.

A helyszínelés és beszerzett információk alapján kijelenthető, hogy a kislány nem volt bekötve az autóban és az ütközés erejétől repült ki az autóból.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a biztonsági öv használata nem csak kötelező - a járművezető és utasai számára is -, de használata életeket menthet! A biztonsági öv passzív biztonsági eszköznek minősül és a sérülések fokának csökkentése érdekében fejlesztették ki. Használatával a balesetek során, egy esetleges ütközés esetén jelentősen javulhatnak a túlélési esélyek.

Kérjük, járművezetőként elinduláskor mindig csatolják be a biztonsági övet és hívják fel utasaik figyelmét is a használatára!

Egy mozdulat, ami életet menthet!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.