Rajzpályázat tanulni vágyó fiataloknak

2013. 11. 22., p - 14:07
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Várpalotai Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának vezetője 2013. november 21-én a berhidai May Lasho Trajo Tanoda ünnepélyes megnyitóján ajándéktárgyakat adott át a pályázat első három helyezettjének.

A Várpalotai Rendőrkapitányság rajzpályázatot hirdetett a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat által a hátrányos helyzetű fiatalok felzárkóztatását segítő, Berhidán létrehozott May Lasho Trajo Tanoda tanoncai körében, melynek témája a biztonságos kerékpáros közlekedés volt. A gyermekek szép számmal küldték be pályamunkáikat, melyek közül a rendőrkapitányság állománya „nagy nehézségek árán” ugyan, de kiválasztotta a legjobban tetsző rajzokat. Az első három helyezettnek, illetve a többi résztvevőnek Zékány József r. őrnagy, a Várpalotai Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának vezetője értékes ajándékcsomagokat adott át a tanoda 2013. november 21-én megrendezett ünnepélyes megnyitóján.

 

Az ünnepélyes megnyitón részt vett és beszédet mondott Dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Dr. Garai Péter az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyettes államtitkára, valamint Babai János a Veszprém Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, továbbá Pergő Margit, a település polgármestere.

 

Az ajándékok tükrözték a pályázat témáját, a biztonságos közlekedéshez szükséges kerékpáros kiegészítőket és eszközöket kaptak a fiatalok.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.