Rendőrök az iskoláknál Komárom-Esztergom vármegyében

2023. 09. 04., h - 07:51
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az oktatási intézmények környékén rendőrök és polgárőrök együtt óvják a gyermekeket.

Rendőrök és polgárőrök segítik a biztonságos közlekedést az iskolák környékén. A rendőrség azt szeretné, ha minden gyermek épségben érkezne meg a tanintézménybe és a kicsengetést követően otthonába. Tapasztalat, hogy a gyerekek iskolába és hazafelé menet inkább egymásra figyelnek, mintsem a közlekedés más résztvevőire. Ott, ahol közlekedési lámpa segíti a zebrán való átkelést, könnyebb az iskolások dolga. Azoknál az intézményeknél azonban, ahol nincs lámpás irányítás, nagyobb a balesetveszély. Ezeknél a gyalogátkelőhelyeknél lesznek jelen rendőrök és polgárőrök az iskolakezdés előtt és a kicsengetést követően az elkövetkező napokban, hogy szükség esetén a járműforgalmat megállítva segítség a gyerekek biztonságos átkelését.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság a balesetmentes közlekedés érdekében arra kéri a járművezetőket, hogy vezessenek fokozott óvatossággal, a szülőket pedig arra, hogy beszélgessenek gyermekeikkel a közlekedés szabályairól, tanítsák meg őket az alapvető ismeretekre. Sok szülő autóval viszi iskolába gyermekét, de nem minden intézménynél van lehetőség a parkolásra. Őket arra kéri a rendőrség, hogy csemetéjüket ne az úttest felőli oldalon szállítsák ki a járműből, hanem a járda felöli oldalon. A késés ne legyen a sietség oka! A gyerek, ha csúszásban van, késsen inkább egy-két percet, minthogy baleset érje, vagy legyen ő egy baleset okozója!

Kérjük a gépjárművezetőket és a kerékpárosokat is, hogy az iskolai tanévkezdés miatt fokozott óvatossággal közlekedjenek az oktatási intézmények környékén és számoljanak a megnövekedett forgalommal.

Balesetmentes tanévkezdést kíván a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság!

1

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csapatmunkával mentettek életet

Végzetes lépésre szánta el magát egy fiatal férfi Zalaegerszegen. Civilekkel közösen sikerült megakadályozni, hogy tragédia történjen.

 

Dühében gyújtogatott, még aznap elfogták

Senkitől nem tudott cigarettát kérni, ezért felgyújtotta egy trafik zárt, műanyag ajtaját egy férfi Magyarbánhegyesen. A rendőrök hamar kiderítették, ki volt a rongáló, és vádemelést javasolnak ellene.

 

Lakásbetörő őrizetben

A törökszentmiklósi rendőrök őrizetbe vettek egy 24 éves férfit, aki az elmúlt hónapokban 10 bűncselekményt követett el Fegyverneken, zömmel lakásbetöréseket.

 

Véget ért egy betöréssorozat

Egy 16 éves fiatal több alkalommal tört be tatai fagyizókba, ahonnan elvitte a váltópénzt. A járőrök a napokban fogták el a hívatlan látogatót.