Sulimoped program Szigetszentmiklóson

2023. 05. 25., cs - 14:43
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök Continental Safety Hungary „Sulimoped” elnevezésű képzést tartottak, az önálló közlekedéssel ismerkedő nebulók részére.

A hagyományokhoz hűen, idén is a Szigetszentmiklósi József Attila Általános Iskola adott otthont a „Sulimoped” elnevezéssel indult vezetéstechnikai képzésnek 2023. május 18-án, felső tagozatos diákok részére.

A program célja, hogy a gyermekeket felkészítse a tudatos közlekedésre, az életkori sajátosságaikra jellemző baleseti kockázatait mérsékelje a különböző vészhelyzetek elemzésén keresztül, elméleti, gyakorlati, szimulált példák bemutatásával.

A diákok első ízben egy előadást halhattak, majd KRESZ teszteket töltöttek, később jöhetett az interaktív része a sztorinak, amikor a Honda Riding Trainerek jóvoltából felállított szimulátoron tesztelhették addig szerzett tudásukat, képességeiket.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanukat keres a rendőrség

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy hivatalos személy elleni erőszak, és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott eljárás ügyében.

 

Több, mint diákcsíny!

Egy felvétel került a soltvadkerti rendőrök birtokába, amin az látszódott, hogy egy fiatal fiút bántalmaztak és megaláztak a társai.

 

Lezárult a nyomozás

Egy 19 éves lány halt meg tavaly áprilisban, miután az autó, amiben utazott, busznak csapódott Csepelen. Az autó vezetője akkor is eltiltás hatálya alatt állt.

 

Késsel fenyegette volt párját

A megalapozott gyanú szerint egy jászladányi férfi az éjszaka közepén, késsel a kezében, megjelent volt párja házánál és pénzt követelt tőle. Nyomatékot adva követelésének, megöléssel fenyegette a sértettet.