Tejesdoboz kampány – a balesetek megelőzése a cél

2021. 12. 14., k - 11:21
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság tejesdobozokon elhelyezett kreatív anyagokkal hívja fel a figyelmet a közlekedési problémákra.

A Megyei Baleset-megelőzési Bizottság évről-évre keresi az újabb lehetőségeket a balesetek megelőzésére. Ennek keretében egy új kampánnyal keresték meg az Egertej Kft.-t, melynek célja az volt, hogy az általuk gyártott 1 literes ESL tej dobozán, valamint a 0,2 literes tejesdobozon a főbb közlekedési problémákra figyelmeztető kreatív anyagok jelenjenek meg.

A kampány eredményeként az ESL dobozokon az ittas járművezetés veszélyeire figyelmeztető kreatív anyag, míg a 0,2 literes dobozon a szabályos kerékpározás, a láthatóság, a szabályos gyalogos közlekedés, illetve a biztonsági öv használatának fontosságára irányuló figyelemfelhívó kreatív anyag jelent meg.

Meggyesfalvi Tamás r. alezredes a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője és Ötvös Imre az Egertej Kft. ügyvezető igazgatója, közös sajtótájékoztatót tartott 2021. december 14-én délelőtt az Egertej Kft. telephelyén, ahol a sajtó képviselőinek bemutatták a figyelemfelhívó anyagokat ábrázoló tejesdobozokat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bogyó újra otthon

A szikszói rendőrök visszaadták az eltulajdonított kutyust a gazdájának.

 

Lopott és rabolt

Emelte a tétet az a tiszaburai férfi, aki eleinte csak alkalmi lopásokat, később már rablást követett el. A karcagi rendőrök őrizetbe vették.

 

Lezárt akta: tányéros kenyértörés

Nem kapta vissza lemondott szállásának díját, ezért először „rabul ejtette” vendéglátója kerékpárját, majd 80 tányérját zúzta apró darabokra az a 40 éves zalaszentgróti nő, aki ellen rongálás miatt nyomoztak a ceglédi rendőrök.