Váljunk tudatos közlekedővé!

2024. 05. 13., h - 13:18
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Balesetmegelőzési Bizottság számos programmal hívta fel a figyelmet a kulturált közlekedés fontosságára.

Biztonságosan közlekedni manapság egyre fontosabb, hiszen minden nap milliók indulnak útnak különböző közlekedési eszközökkel. Utazás közben pedig gyakran találkozunk olyan kihívásokkal és helyzetekkel, amelyek hatással lehetnek a megtett út minőségére és másokra is.

Minden évben május 11-én tartják a Közlekedési Kultúra Napját, amely nagyszerű alkalom arra, hogy emlékeztessen mindenkit az empátia, tudatosság, a figyelem, valamint a közlekedésbiztonság növelésének fontosságára. Az országos eseményhez a városi kapitányságaink is csatlakoztak Zalaegerszegen, Lentiben és Zalakaroson. A program küldetése a biztonságos és környezettudatos közlekedési magatartásformák széles körű elterjesztése a lakosság bevonásával, valamint a toleráns, partnerségen alapuló, egymásra és önmagára odafigyelő közlekedési kultúra sokszínűségének bemutatása, színvonalának emelése.

A városi rendezvények fókuszában a biztonsági öv használatának népszerűsítése, az ittas járművezetés és a sebességtúllépés visszaszorítása, továbbá a gyalogosok, valamint a kerékpárosok szabálykövető magatartásának elősegítése állt. A gyermekek akadálypályán is bizonyíthatták gyakorlati tudásukat.

A legfontosabb, hogy mindenki érezze magát biztonságban, függetlenül attól, hogy autóban, biciklin, vagy vonaton utazik. Ehhez elengedhetetlen a forgalmi szabályok betartása és az óvatosság.

Ne csak magunkra, hanem másokra is legyünk figyelemmel!

Gyalogosként, kerékpárosként, vagy autóvezetőként mindannyian felelősséggel tartozunk azért, hogy ne történjen semmiféle kellemetlenség.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Fehér László

A Tapolcai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri a férfi megtalálása érdekében.

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.