Vigyáz(z)unk a gyalogosokra!

2022. 05. 25., sze - 10:33
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Gyermekek figyelmeztették az autósokat Miskolcon, hogy milyen következményekkel járhat a megengedett sebességhatár már kisebb fokú túllépése is.

A Miskolc Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya és a Kerékpáros Miskolc Egyesület szervezett közösen 2022. május 24-én közlekedési akciót a Miskolc, Nagy Lajos király útján.

Az akció során a rendőrök mérték a Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda előtt található gyalogos-átkelőhely felé tartó autók sebességét (ahol 30 km/óra a megengedett legnagyobb sebesség). Az erre tartó járműveket megállították, majd az egyesület képviselői az iskola diákjaival együtt szemléltető képeket és táblákat mutatva magyarázták el, hogy az autó a sebesség növelésével, milyen távolságon belül tud csak megállni.

Az akció egy órás időtartama alatt 11  sofőr volt, akik – ha csak kis mértékben is, de – túllépték a megengedett sebesség felső határát, őket a rendőrök figyelmeztetésben részesítették.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt ügyek: A bontás rontása

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet azzal a férfivel szemben, aki engedély nélkül szétbontott egy autót, és emiatt veszélyes anyagok kerültek a talajba.

 

Őrizetben a halmozó

Engedély nélkül elvitt autóval balesetet okozott, ivott és a járművezetéstől is eltiltották azt a 41 éves kompolti férfit, akinek személyi szabadságát a dunakeszi rendőrök korlátozták.

 

Lezárt ügyek: kétszer is kirabolta áldozatát

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet azzal a fiatalkorúval szemben folytatott le, aki két egymást követő napon is kirabolt egy férfit.

 

Embercsempészek rendőrkézen

A rendőrök elfogtak két litván állampolgárt, akik 28 illegális migránst akart Nyugat-Európába szállítani.