A „Biztonság Hete” keretében tartották meg az együttműködők Győrben a KRESZ-Feszt programot

2021. 09. 22., sze - 09:10
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága és Bűnmegelőzési Osztálya együttműködő partnereivel közösen általános iskolások részére tartott prevenciós napot a közlekedésbiztonság, valamint a bűnmegelőzés kérdéseiről, amely eseménynek a győri Leier City Center adott otthont.

Az Országos Rendőr-Főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága a Magyar Biztosítók Szövetségével (MABISZ) együttműködésben 2017. áprilisban döntött a baleset-megelőzési témájú projekt megszervezéséről. A programsorozathoz kapcsolódóan a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság, illetve a Győri Rendőrkapitányság prevenciós szakemberei 2021. szeptember 21-én partnereikkel – így a Magyar Biztosítók Szövetsége, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelem, és az ABUS Hungária Kft. munkatársai közreműködésével – közösen várták azokat az érdeklődőket, akik tenni akarnak a felelősségteljes, fenntartható és környezettudatos közlekedésért.

4

A rendőrök a rendezvényen megjelent általános iskolás gyerekeket játékos formában ismertették meg a közlekedés legalapvetőbb szabályaival. Az egyenruhások kerékpáros ügyességi versenyekkel, KRESZ-pályás foglalkozásokkal, bűn- és baleset-megelőzési tudásukat felmérő tesztekkel, foglalkoztató játékokkal, színezőkkel és rendőrségi technikai bemutatóval keltették fel a megjelent gyermekek érdeklődését.

1

2

A rendezvényről senki nem távozott üres kézzel: a kisiskolások különböző közlekedésbiztonsági eszközöket kaptak ajándékba, amelyeket hasznosíthatnak majd a mindennapi közlekedés során.

33

5

A biztonság hete jegyében – ugyanezen a napon – Németh Zoltán a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Dr. Urbán Zoltán László rendőr dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a győri Megyeház téren kiépített kerékpár-szervízoszlopon a kerékpárok biztonságát szolgáló prevenciós matricát helyeztek el.

6

7

Ugyanitt az érdeklődők a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály standjánál tájékozódhattak a kerékpárbiztonsággal kapcsolatos kérdésekről, őket apróbb biztonságtechnikai ajándékokkal lepték meg az egyenruhások.

8

… hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam