Három napos kampány a gyalogosokra fókuszálva

2022. 06. 17., p - 11:49
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprém megyei rendőrök a gyalogosokra fókuszáló baleset-megelőzési ellenőrzést tartottak.

Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága 2022. június 14-16. között hirdette meg a „Zebra terv” elnevezésű baleset-megelőzési kampányt a gyalogosok, mint védtelen közlekedők biztonságára fókuszálva. A megyében végrehajtott közlekedési akció során a rendőrök testkamerát és civil járműveket is bevetve, a közlekedésbiztonsági szempontból indokolt helyeken ellenőrizték a gyalogosok és a járművezetők szabálykövető magatartását.
A közlekedési akcióban negyven rendőr vett részt kilenc testkamerával és tizennyolc járművel, összesen negyvenegy helyszínen.
A járművezetők esetében 16 fővel szemben közigazgatási bírságot, 24 személlyel szemben helyszíni bírságot szabtak ki a járőrök, 4 esetben figyelmeztetésben részesítették, 5 alkalommal azonban feljelentették a sofőröket.
A rendőrök 21 gyalogost figyelmeztetésben részesítettek, feljelentéssel, vagy helyszíni bírsággal nem sújtottak járókelőt.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Aznaposok és másnaposok

A budapesti rendőrök újra a hétvégi bulikból alkoholos állapotban volán mögé ülő járművezetők kiszűrésére szerveztek akciót vasárnap reggel.

 

Ámokfutásból őrizetbe

Egy szolnoki férfi alig egy óra alatt két ház ablakát megrongálta, pénzt és tárcát lopott, elvitt egy gépkocsit, majd azzal 3 balesetet okozott.

 

Lezárt akta: Felelsz vagy mersz!

A monori rendőrök befejeztek egy 2020-as büntetőügyet, amiben a gyanú szerint tinédzserek bújtak egy kamuprofil mögé, amin keresztül pornográf felvételeket kértek a sértettől. Később közzétették az interneten.