Látni és látszani – továbbra is fontos!

2021. 12. 08., sze - 13:43
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezúttal Esztergomban és Tatán adtak baleset-megelőzési tanácsokat a rendőrök.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság munkatársai 2021. november 30-án, a Tatai Rendőrkapitányság egyenruhásai pedig december 8-án a helyi OMV benzinkutaknál szólították meg a gépjárművezetőket. A kitelepülés során a járőrök megvizsgálták a gépkocsik világító berendezéseinek és a gumiabroncsok műszaki állapotát. A rendőrök felhívták a sofőrök figyelmét a téli időjárás miatt megváltozott látási- és útviszonyokra, és az alábbi, baleset-megelőzési ajánlásokat fogalmazták meg nekik:

A megváltozott időjárási-és útviszonyoknak megfelelő sebességgel, óvatosan közlekedjenek!

Ha az út havas, jeges, vizes, ne az adott útszakaszon megengedett sebességgel hajtsanak, hanem inkább lassabban! Kerüljék a hirtelen fékezést, irányváltoztatást! Tartsanak nagyobb követési távolságot és figyeljenek a gyalogosokra, kerékpárosokra is!

Ha az éjszakai órákban havazás vagy ónos eső várható, keljenek fel korábban, és szánjanak időt arra, hogy járműveikről letakarítsák a havat, jeget!

Indulás előtt ellenőrizzék, hogy megfelelően működnek-e a járművek világító berendezései!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlekedésbiztonsági ellenőrzés

A kunszentmártoni rendőrök a balesetek megelőzése, valamint a gyorshajtók kiszűrése érdekében közlekedési akciót tartottak az illetékességi területükön.