Zajlik a Látni és látszani kampány Győr-Moson-Sopron megyében

2020. 12. 02., sze - 10:40
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága 2020. október 19. és december 6. között hirdette meg az országos „Látni és látszani 2020” közlekedésbiztonsági kampányát.

Mint arról korábban beszámoltunk, Győr-Moson-Sopron megyében is zajlik a Látni és látszani 2020 kampány, amely még december 6-ig nyújt lehetőséget a járművezetőknek gépkocsijaik átvizsgáltatására.

A kampány során a rendőrök felhívják a sofőrök figyelmét arra, hogy az őszi, téli időszakban az időjárási, a látási- és az útviszonyok egyaránt kedvezőtlenül változnak. A nappali világosság időtartama jelentősen lecsökken, a sötétebb környezet, a csapadéktól csillogó útburkolat, a szemből érkező járművek fényszórói, valamint a csapadékos időben működő ablaktörlők is nehezebbé teszik az úton haladó jármű, kerékpáros, esetleg gyalogos jelenlétének észlelését.

5

Ezen körülmények sokszor balesetek forrásai lehetnek, ezért a balesetmegelőzési szakemberek tájékoztatást adnak arról, hogyan közlekedhetünk a lehető legbiztonságosabban.

A kampányban arra ösztönzik a gépjárművezetőket, hogy éljenek a felkínált lehetőséggel, vagyis vizsgáltassák át az autójuk világító- és fényjelző berendezéseit, gumiabroncsait, valamint ellenőriztessék látásukat - mindezt térítésmentesen. A vizsgálatokon megjelent gépjárművezetők részére a kampányhoz csatlakozott szervizek igazolólapot adnak át, amely bizonyítja, hogy autójuk megfelelt a jogszabályokban előírtaknak. A csatlakozott optikusoknál a látás ingyenes ellenőrzésére van lehetőség, ahol szintén igazolólapot kapnak a résztvevők.

7

A Látni és látszani kampányhoz tartozó – folyamatosan frissülő – információk, regisztrált szervizek, optikusok, benzinkutak a  www.latnieslatszani.hu honlapon megtalálhatóak.

Éljen a lehetőséggel Ön is!

…hogy mindenki hazaérjen!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.

 

Tanúnak érkezett, „bilincsben” távozott

Meghallgatásra idéztek a Lajosmizsei Rendőrőrsre egy 37 éves helybélit, aki késve érkezett, mivel még útközben dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját.

 

Oda a kéjlak

A hatvani nyomozók két férfit gyanúsítanak prostitúció elősegítésével.

 

Lezárt akta: farkasszemet nézett kifosztójával

A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

 

Figyeljünk együtt!

Békésben tavaly az elsőbbségadás elmulasztása volt a legfőbb baleseti ok. Ezért a rendőrök zebráknál, kereszteződésekben folyamatosan figyelik, betartják-e a szabályokat a járművezetők, és egyben kérik őket, hogy figyelmesen közlekedjenek.