Dupláztak a balatoni vízírendőrök

2022. 06. 02., cs - 09:54
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Kormány-törött vitorlást és műszaki hibás elektromos szörföst is a rendőrök segítettek ki a szorult helyzetből.

A siófoki vízirendőrök 2022. június 1-jén 13 óra körül az Aranypart előtti vízterületen járőröztek, amikor egy kormánytörés miatt mozgásképtelenné vált vitorlás csónak utasai a segítségüket kérték. Az egység a mentést késedelem nélkül megkezdte, és a hajót a két bajba jutott személlyel együtt épségben a siófoki kikötőbe vontatta.

Az egyenruhások két órával később a Balatonfűzfő előtti vízterületen észleltek egy elektromos szörföst, aki szintén segítséget kért. A férfi az erősödő déli szél miatt nem tudott biztonságosan visszajutni, ezért az egyenruhások a sporteszközzel együtt a szolgálati hajóba emelték, és a partra vitték.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újra járható a 48-as főút

A rendőrök a baleset helyszínelését befejezték, a félpályás útlezárást 15 óra 45 perckor feloldották, a forgalom ismét zavartalanul haladhat.

 

„Jó buli” volt

A rendőrök néhány nap alatt elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves férfit.

 

Őrizetben egy ózdi díler

A rendőrök elfogtak egy ózdi drogterjesztő férfit, akit elfogása után gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.