Fokozott ellenőrzés a Balaton-parti településeken

2022. 08. 15., h - 10:53
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprém megyei rendőrök öt ittas sofőrrel szemben intézkedtek.

A Veszprém megyei rendőrök fokozott ellenőrzést tartottak a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság munkaprogramja alapján 2022. augusztus 13-án 14 órától augusztus 14-én reggel 5 óráig Balatonalmádi, Balatonfüred és Tapolca térségében. Az akció célja az érintett területek bűnügyi, közrendvédelmi és közlekedésrendészeti ellenőrzése volt, mely a lakosság, valamint az ide látogató turisták szubjektív közbiztonság-érzetének növelését szolgálta. Az akcióban összesen 43 rendőr vett részt, munkájukat polgárőrök és a társszervek képviselői is segítették.

A rendőrök az ellenőrzés során összesen 611, ebből 578 magyar és 33 külföldi hatósági jelzésű járművet vontak intézkedés alá. Ittasságot valamennyi megállított sofőrnél vizsgáltak, mely 5 esetben zárult pozitív eredménnyel. Szabálysértési feljelentést 3 fővel szemben tettek, közigazgatási eljárást pedig 24 személy esetében kezdeményeztek az egyenruhások, és további 28 közlekedőnek összesen 315.000 forint helyszíni bírságot szabtak ki közlekedési szabályszegések miatt.

A nyári idegenforgalmi szezonban jelentkező bűncselekmények megelőzése, megakadályozása és a közlekedés biztonsága érdekében a fokozott ellenőrzések az elkövetkezendő időszakban is folytatódnak.

...hogy mindenki hazaérjen!

bkkb


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük Hamza Jázmint

A lány kisvárdai otthonából ismeretlen helyre távozott, megtalálásához a rendőrség a lakosság segítségét kéri.