Fokozott ellenőrzés a Balaton-parti településeken

2022. 08. 15., h - 10:53
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprém megyei rendőrök öt ittas sofőrrel szemben intézkedtek.

A Veszprém megyei rendőrök fokozott ellenőrzést tartottak a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság munkaprogramja alapján 2022. augusztus 13-án 14 órától augusztus 14-én reggel 5 óráig Balatonalmádi, Balatonfüred és Tapolca térségében. Az akció célja az érintett területek bűnügyi, közrendvédelmi és közlekedésrendészeti ellenőrzése volt, mely a lakosság, valamint az ide látogató turisták szubjektív közbiztonság-érzetének növelését szolgálta. Az akcióban összesen 43 rendőr vett részt, munkájukat polgárőrök és a társszervek képviselői is segítették.

A rendőrök az ellenőrzés során összesen 611, ebből 578 magyar és 33 külföldi hatósági jelzésű járművet vontak intézkedés alá. Ittasságot valamennyi megállított sofőrnél vizsgáltak, mely 5 esetben zárult pozitív eredménnyel. Szabálysértési feljelentést 3 fővel szemben tettek, közigazgatási eljárást pedig 24 személy esetében kezdeményeztek az egyenruhások, és további 28 közlekedőnek összesen 315.000 forint helyszíni bírságot szabtak ki közlekedési szabályszegések miatt.

A nyári idegenforgalmi szezonban jelentkező bűncselekmények megelőzése, megakadályozása és a közlekedés biztonsága érdekében a fokozott ellenőrzések az elkövetkezendő időszakban is folytatódnak.

...hogy mindenki hazaérjen!

bkkb


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Senkiét, egy rendőrét se!

Nem rongálható senki tulajdona büntetlenül. Egy váci nyomozót is választott áldozatai közé egy 29 éves váci férfi - a sértett kollégái elfogták.

 

Egyedi kombináció

Virágláda-, és kameratolvajok azonosításához kérnek segítséget a dunakeszi nyomozók.

 

Pozitív értéket jelzett a szonda

Debrecen külterületén történt anyagi káros baleset vasárnap reggel. Az egyik sofőrnél jelzett a szonda, a rendőrök eljárást indítottak vele szemben.

 

Kiiktatva

Embercsempészetre szakosodott 8 tagú bandát számoltak fel a Csongrád-Csanád vármegyei rendőrök.