Fokozott ellenőrzés a Balatonon és a Velencei tavon

2021. 09. 06., h - 14:56
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Négy megye rendőrei tartottak akciót a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság munkaprogramja alapján.

Veszprém, Somogy, Fejér, és Zala megye rendőrei tartottak fokozott ellenőrzést a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság munkaprogramja alapján 2021. augusztus 23-a és szeptember 5-e között a Balaton és a Velencei tó vízfelületén és partszakaszain.

Az akció célja az érintett régión belül a természetvédelmi területek védelme, az illegális horgászattal szembeni fellépés, ezáltal a jogszabályi előírásoknak megfelelően horgászók érdekeinek védelme.

Az ellenőrzés sorozatban résztvevő 35 rendőr munkáját, a Természetvédelmi Őrszolgálat és az Állami Halőri szolgálat munkatársai is segítették.

Az egyenruhások 322 főt ellenőriztek,  ebből 10 fővel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek, 1 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, valamint súlyosabb szabálytalanság miatt 1 esetben horgászengedély elvételére is sor került.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

1 + 16

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 54 éves német sofőr ellen, aki 16 embernek nyújtott segítséget az országhatár tiltott átlépésében.

 

1+14

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 28 éves bosnyák sofőr ellen, aki 14 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.