Ismét orvvadászt fogtak a rendőrök Somogyban

2021. 06. 24., cs - 12:05
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Sajtótájékoztató keretében számoltak be az ügy részleteiről Kaposváron, 2021. június 24-én.

Az ügy adatai alapján a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével 2021. június 22-én éjszaka Balatonszárszó külterületén értek tetten egy 38 éves férfit, aki több alkalommal is engedély nélkül, tiltott eszközökkel vadászott. A feltételezett elkövetőnél a rendőrök vadászpuskát, hangtompítót, hőkamerát és lőszereket is találtak.

A nyomozók az orvvadász szóládi lakhelyén további fegyvereket, lőszereket, vadászati eszközöket, azonosítatlan eredetű trófeákat, valamint vadhúst foglaltak le.

Az egyenruhások a férfit előállították a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol a nyomozók orvvadászat bűntett, valamint lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

Az ügy részleteiről sajtótájékoztató keretében számolt be a főkapitányság épületében dr. Szijártó István r. ezredes, bűnügyi megyei rendőrfőkapitány-helyettes, és dr. Bebes Zoltán r. alezredes, bűnügyi osztályvezető.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Párban jártak lopni

Közel tíz nap alatt több házból is lopott egy nő és egy férfi Orosházán. A nyomozók őrizetbe vették őket.

 

NE kockáztasson!

Két nap alatt két közlekedési baleset történt ittas járművezetők miatt Hajdú-Bihar megyében. Pusztán a szerencsének köszönhető, hogy egyik esetben sem történt tragédia.

 

Éber járőrök

Mezőkövesdi rendőrök észlelték, hogy tűz keletkezett egy helyi családi házban. Gyors intézkedésüknek köszönhetően nem történt tragédia.