Jogtalanul, bódultan és engedély nélkül vezette a motort a fiatalember

2021. 09. 13., h - 12:01
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Körözés is volt érvényben a 25 éves férfi ellen, a balatonfüredi rendőrök előállították és gyanúsítottként kihallgatták.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság járőrei a település belterületén ellenőriztek és igazoltattak egy segédmotor-kerékpárost 2021. szeptember 12-én 2 óra 24 perckor. A rendőrök megállapították, hogy a férfi egyáltalán nem rendelkezik vezetői engedéllyel, valamint a motorkerékpárt a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül használta.

Mivel az intézkedés során a fiatal férfi idegesen és zavartan viselkedett, ezért a rendőrök átvizsgálták a ruházatát, melynek során fóliába csomagolt zöld növényi anyagmaradványt találtak.

A szegedi lakcímmel, de balatonfüredi tartózkodási hellyel rendelkező fiatalembert ezután előállították, majd az orvos jelenlétében alkalmazott kábítószer-gyorsteszt THC-ra pozitív értéket mutatott, a vérvétel eredményéből az orvos befolyásoltságot állapított meg.

Továbbá a járőrök megállapították, hogy az elkövető ellen a Szegedi Rendőrkapitányság elfogatóparancsot bocsátott ki helyszíni bírság meg nem fizetése miatt, melyet a bíróság elzárásra változtatott át. A körözött személy az előállítását követően a bírságot befizette.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányságon a férfit gyanúsítottként kihallgatták, ellene eljárás indult kábítószer birtoklása és járművezetés bódult állapotban vétség, valamint jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, az engedély nélküli vezetésért pedig szabálysértési feljelentést tettek ellene.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos baleset az 53-as főúton

A balesetben a jelenlegi adataink alapján hárman haltak meg. Az érintett útszakaszon várhatóan hosszabb ideig lesz teljes útlezárás.