Lezárult a 2022. évi turisztikai idény

2022. 09. 15., cs - 15:34
Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság sajtótájékoztatóval egybekötött záróértekezletet tartott Fonyódon.

A Bizottság a turisztikai idényben megnövekedett rendőri feladatok eredményes végrehajtása érdekében jött létre, amely Somogy, Veszprém és Zala megyében a Balaton-parti, Fejér megyében a Velencei-tó térségében működő rendőrkapitányságok tevékenységét hivatott összehangolni. A feladatok koordinációját 2022. évben a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság végezte.

A szervezet elsődlegesen az idegenforgalmi szempontból frekventált területeken a balesetek, a bűncselekmények és a szabálysértések megelőzését, felderítését, a rendőri feladatok egységes, hatékony és szakszerű végrehajtását tűzte ki célul. Ennek eredményeként szavatolja a régióban élő lakosság és az idelátogató turisták biztonságérzetét.

A szezonzáró értekezletet Molnár Gábor r. dandártábornok, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitotta meg. A főkapitány elmondta, hogy a BKKB és a rendőrség kiemelt feladata a nyári időszakban a Balaton és a Velencei-tó térségének szélsőségektől mentes közbiztonságának garantálása, melyet a korábbi évekhez hasonlóan, az idén is sikeresen teljesítettek. Ezt követően Hídvégi József, Fonyód polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

A Bizottság soros elnöke, Pungor János r. ezredes elmondta, hogy az érintett megyék állandó lakossága mellett az ide érkező turisták óriási száma, és az idei évben újra megrendezésre kerülő, nagy tömegeket vonzó rendezvények is feszes szolgálatellátást igényeltek, mindazonáltal a szezon rendben lezajlott.

Az értekezlet elöljárójaként dr. Kuczik János Zoltán r. vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes megköszönte és jónak értékelte a bizottság munkáját, egyben meghatározta a jövő év feladatait. A vezérőrnagy beszédében köszönetet mondott a BKKB tagjainak és az együttműködő partnereknek a közbiztonság érdekében végzett lelkiismeretes munkájukért. Végezetül áldozatos tevékenységének elismeréseként díszoklevelet adott át Dobai Sándor úrnak, a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület elnökének, valamint jutalomban részesítette Pungor János r. ezredes urat, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesét.

Az ülés végén a BKKB jövő évi elnöki tisztségét jelképező vándorzászlót a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott vezetője, Szabó Vendel r. ezredes vette át.

Az értekezletet követően dr. Kuczik János Zoltán r. vezérőrnagy, valamint a négy megyei főkapitány sajtótájékoztató keretében válaszolt a média képviselőinek kérdéseire.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: Bilincsben a tolvaj

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy férfi ügyében, aki táblagépet, laptopot és kerékpárt is lopott a városban.

 

Lopás miatt keressük

A győri nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Börtön felé vezető út

A salgótarjáni rendőrök előterjesztést tettek annak a 22 éves férfi letartóztatásának indítványozására, aki többször követett el vagyon, illetve személy elleni erőszakos bűncselekményeket.