Trükközni próbált a rendszámokkal, a rendőrök elfogták

2022. 07. 04., h - 15:46
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A 34 éves sümegi férfi motorkerékpárral közlekedett 2022. április 08-án délelőtt Zalaegerszeg belterületén, amikor a járőrök intézkedés alá vonták. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a férfi által használt jármű Magyarországon még nem lett forgalomba helyezve, melyről a használója tudott, épp ezért még indulása előtt egy másik, a tulajdonában lévő motorkerékpárjának hatósági jelzését szerelte át. A rendőrök a sofőrt elfogták, előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták egyedi azonosítójellel visszaélés bűntette megalapozott gyanúja miatt.
Mivel arra a járműre, mellyel közlekedett, érvényes kötelező felelősségbiztosítással sem rendelkezett, ezért vele szemben szabálysértési feljelentést is tettek a járőrök.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bombariadóval fenyegetőt

A részeg embert nem engedték buszra szállni a XIII. kerületben, ezért fenyegette meg a közlekedési vállalatot. A budapesti rendőrök a férfi bíróság elé állítását kezdeményezik.

 

Menekült

Ceglédtől Üllőig követtek és próbáltak megállítani a rendőrök egy teherautót, amely száguldozva akarta elkerülni az intézkedést. Nekiment egy rendőrautónak is, végül egy árokba csapódott. A raktérben 20 migráns tartózkodott.