Visszakapta a sértett a kerékpárját

2022. 08. 09., k - 14:07
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság két fülei lakos ellen indított nyomozást.

A sértett tett feljelentést a rendőrségen, hogy a balatonkenesei vasútállomáson lakattal és lánccal rögzített kerékpárját ellopták. A rendőröknek a férfi elmondta, hogy 2022. július 24-én reggel tette le a kétkerekűt, mellyel az éjszakai órákban akart távozni, de azt már nem találta.  
A nyomozók széleskörű adatgyűjtést végeztek, aminek eredményeképpen látókörükbe került két 35 éves fülei lakos, akiket a lakhelyükön igazoltattak, majd a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra előállítottak. Az intézkedés alá vont nőt és a férfit a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták, amely során elismerték a lopást. A rendőrök további bűncselekmény miatt is elszámoltatták a párt, ugyanis egy másik, szintén a balatonkenesei vasútállomásról eltűnt kerékpár is a terhükre volt róható.
A két jármű eltulajdonításával az elkövetők 125 ezer forint kárt okoztak, mely megtérült, ugyanis azokat megtalálták a nyomozók a pár lakhelyén. A kerékpárokat a rendőrök lefoglalták és tulajdonosainak visszaadták.   
S.B és K.M. ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnésnek indult

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon büntetőeljárás keretében folytatják tovább a keresést.

 

Cseh embercsempészeket fogtak el

A sofőrt és utasát a Bács-Kiskun megyei rendőrök őrizetbe veszik, a határsértőket pedig visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Lezárt akta: betört és gyújtogatott

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy szegedi férfi ellen aki betört egy belvárosi ingatlanba, majd tüzet gyújtott.

 

Fogadónapot tart a főkapitány

Czinege László r. dandártábornok, Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Rendőr-főkapitánya fogadónapot tart a lakosság részére.