Bűnmegelőzési kerékpáros szervízoszlop a Balaton-parton

2020. 08. 05., sze - 15:01
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság újszerű módon szólítja meg a biciklizőket.

A jelentős számú kerékpár megjelenésére tekintettel indította el a kerékpáros szervízoszlopok telepítését a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. Idén nyáron három ilyen eszköz elhelyezését tervezik a Balaton partján. A szervízállomáson található eszközök (pumpa, nyomásmérő, többféle szerszám) alkalmasak egy biciklis gyorsjavítás elvégzésére. Emellett újszerű módon preventív tájékoztatókat is tartalmaz az oszlop, amelyekből a jármű kötelező tartozékairól, a biztonságos közlekedésről, illetve a BikeSafe programról kaphatnak információt a biciklizők. Ezzel figyelemfelhívó módon, közvetlenül és széles körben tud a rendőrség megelőzési ismerteket átadni a lakosságnak és a turistáknak.

Első alkalommal a révfülöpi móló közelében lévő kerékpárút mellett telepítettek egyet a helyi önkormányzat támogatásával, melyet az együttműködők 2020. augusztus 5-én délelőtt adtak át.

A rendőrség mellett az átadáson részt vett dr. Garamvölgyi László rendőr dandártábornok, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója, Kondor Géza révfülöpi polgármester és a kivitelező cég képviseletében Barta Gábor.

Az eseményen a kerékpárosok számára lehetőség nyílt arra, hogy járműveiket regisztráltassák a BikeSafe országos nyilvántartó rendszerbe. A rendőrök rögzítették a kétkerekűek adatait, amely egy esetleges lopás esetén megkönnyíti a felderítést.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Életmentés a hídon

Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit.

 

Eltűnt Schofhauzer Ilona

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik az 56 éves hölgy megtalálása érdekében.

 

Kabátja alá rejtette

Két üveg whiskeyt és két doboz energiaitalt akart ellopni egy fiú Kazincbarcikán, egy szabadnapos rendőr fogta el.

 

Közlekedési balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizennégy ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év huszonnegyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.