Cél a biztonság

2019. 08. 12., h - 14:22
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Folytatódott a bűnmegelőzési roadshow a Balaton fővárosában.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei 2019. augusztus 9-én figyelemfelhívó előadásokat tartottak Siófokon, az Aranyparton.

Az előadók felhívták az érdeklődők figyelmét a nyár veszélyeire, a biztonságos fürdőzés szabályaira, valamint a 107-es és 112–es segélyhívó számok használatával kapcsolatban is hasznos tanácsokkal látták el a megjelenteket. A felállított standon pedig játékos feladatok is várták a résztvevőket.

Az egyenruhások mellett a megelőzés jelentőségére hívják fel a figyelmet azok a közösségi szolgálatot ellátó, rendészeti pályaorientációs diákok is, akik a helyszínen tájékoztató füzetek és prevenciós kiadványok segítségével tájékoztatták az érdeklődőket értékeik és vagyontárgyaik megóvására.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsai: 

  • A parkolás kezdetekor ellenőrizzék, esetleg maradt-e a gépkocsi utasterében értékes vagyontárgy!
  • A látható helyen hagyott táska vagy ruházat akkor is felhívja az elkövető figyelmét, ha abban nincs érték, mivel ezt nem tudhatja a tolvaj!
  • A jármű ajtaját zárják le, az ablakokat húzzák fel, amikor kiszálltak a kocsiból, még akkor is, ha csak rövid időre távoznak!
  • Az indítókulcsot mindig tartsák maguknál, azt biztonságos helyen tárolják!
  • Amennyiben azt tapasztalják, hogy feltörték kocsijukat, tegyenek bejelentést a rendőrségen és ne nyúljanak semmihez, hiszen a gépkocsit és annak környezetét a rendőrség vizsgálni fogja! 

Amennyiben bűncselekmény áldozataivá válnak, hívják a rendőrség 107-es vagy 112-es  ingyenesen hívható központi segélyhívó számainak valamelyikét!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megtalálták

A Duna budapesti szakaszán találták meg a Visegrádnál eltűnt kislány holttestét.

 

Varsával akartak halászni

A vízirendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a Hejőkürt külterületén, jogosulatlanul halászó jogsértőket.

 

Bilincsben a sapkarabló

A mezőkövesdi rendőrök elfogták azt a férfit, aki a Napfürdő utcában egy fiúnak elvette a sapkáját.