Odaadta robogóját ittas barátjának a fiatal, a rendőrök mindkettejüket elfogták

2020. 08. 03., h - 13:12
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai egy 19 és egy 20 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

A járőrök 2020. augusztus 3-ára virradó éjszaka Balatonfüreden igazoltattak egy segédmotor-kerékpárral közlekedő 20 éves szolnoki lakost. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel, továbbá a vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket jelzett. A fiatal elmondta a rendőröknek azt is, hogy egyik ismerőse adta neki kölcsön a robogót. A rendőrök a jármű tulajdonosát, aki tisztában volt barátja ittasságával, rövid időn belül a városban elfogták.

Mindkét személyt előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták őket. A 20 éves szolnoki férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség, míg 19 éves kincsesbányai barátjával szemben járművezetés tiltott átengedése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Végiglopták a fél fővárost

Büfékbe, trafikokba, éttermekbe törtek be, boltokból loptak Budától Pestig, még rablást is elkövettek egy kamaszokból álló banda egyes tagjai. A 70 bűncselekményből álló sorozatot a II. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói göngyölítették fel, az ügycsoport iratait most küldték meg az ügyészségre.

 

Életmentés a hídon

Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit.