Szezonnyitó a biztonságos nyaralás érdekében

2020. 05. 27., sze - 14:04
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Rendhagyó értekezletet tartott a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság.

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság a turisztikai idényben megnövekedett rendőri feladatok eredményes végrehajtása érdekében jött létre, amely Somogy, Zala és Veszprém megyében a Balaton-parti, Fejér megyében pedig a Velencei-tó térségében működő rendőrkapitányságok tevékenységét egyezteti össze. A feladatok koordinációját 2020-ban a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) végzi június 1. és szeptember 15. között, a szakmai tevékenység összehangolására Anda György rendőr ezredes, a VMRFK rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese kapott felhatalmazást.

A bizottság elsősorban a balesetek, a bűncselekmények és a szabálysértések megelőzését, felderítését, a rendőri feladatok hatékony és szakszerű végrehajtását tűzte ki célul az idegenforgalmi szempontból frekventált tóparti területeken.

A rendhagyó, videókonferencia keretében 2020. május 21-én megvalósuló szezonnyitó értekezletet dr. Fellegi Norbert rendőr ezredes, a VMRFK vezetője nyitotta meg. Elmondta, hogy a bizottság kiemelt feladata a nyári időszakban a Balaton és a Velencei-tó térségében élők, az ide látogatók közbiztonságérzetének növelése.

A BKKB soros elnökeként Anda György rendőr ezredes ismertette a rendőri feladatok összehangolt és eredményes végrehajtása érdekében történő felkészülés helyzetét. Kitért arra, hogy a gyalogos járőrök mellett lovas, kutyás és kerékpáros rendőrök is látnak el szolgálati feladatokat a tópartokon. Szó esett a nagy tömeget vonzó nyári fesztiválok, események későbbi időpontra való halasztásáról, továbbá arról is, hogy a rendőrség a frekventált területeken folyamatosan ellenőrzi majd az aktuális korlátozó intézkedések betartását. 

Az esemény zárásaként dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes elmondta, hogy a rendőrség idén is megerősítő erőkkel biztosítja a nyaralók nyugalmát a turisztikai szezonban.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Végiglopták a fél fővárost

Büfékbe, trafikokba, éttermekbe törtek be, boltokból loptak Budától Pestig, még rablást is elkövettek egy kamaszokból álló banda egyes tagjai. A 70 bűncselekményből álló sorozatot a II. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói göngyölítették fel, az ügycsoport iratait most küldték meg az ügyészségre.

 

Életmentés a hídon

Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit.