6 ittas sofőr rendőrkézen

2021. 08. 23., h - 10:39
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A hétvégén ismét alkoholmentes baleset-megelőzési akciót tartottak a rendőrök Veszprém megyében.

A Veszprém megyei rendőrök egy sörgyártó céggel közösen 2021. augusztus 20-án a veszprémi, a balatonalmádi, a balatonfüredi és a tapolcai rendőrkapitányságok illetékességi területein tartottak baleset-megelőzési akciót. Azok a járművezetők, akiknél az alkoholteszteres vizsgálat negatív értéket mutatott, egy doboz alkoholmentes italt kaptak ajándékba.  

A rendőrök több mint ezer sofőrnél alkalmaztak alkoholszondát, mely hat alkalommal jelzett pozitív értéket. Egy esetben büntetőeljárás, öt autóvezető ellen pedig közigazgatási eljárás indult ittas járművezetés gyanúja miatt.  

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ismét felhívja a járművezetők figyelmét, hogy szeszes ital fogyasztását követően semmi esetre se üljenek volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Sokan úgy gondolják, hogy egy pár pohár alkoholos italnak semmilyen hatás nincsen. A kialakult tévhitekkel ellentétben azonban már egyetlen pohár szeszes ital elfogyasztása is számít. Az alkohol ugyanis kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztásának hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, így jelentősen megnő a reakcióidő. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás következményei pedig egyenesen beláthatatlanok. Az ittas személy nem ura többé járművének. Az alkohol hatására a legtöbb ember bátor lesz, alábecsüli a veszélyt, saját vezetési képességeit viszont túlértékeli.

 Ne essenek ebbe a hibába, ha volán mögé ülnek!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb fogás

Egy 18 éves szerb sofőr ellen indul büntetőeljárás, aki kilenc embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Eljárás indult

A rendőrök nyomozás keretében vizsgálják a Balaton Sound könnyűzenei fesztivál óriáskerekén történt baleset körülményeit.

 

Elfogás

Büntetőeljárás indul egy 58 éves grúz sofőr ellen, aki hat embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Csak kilépésre használható a Röszke közúti határátkelőhely

A kilépés gyorsítása érdekében 2022. július 2-án 7 órától 19 óráig csak a Magyarországról kilépő utasok használhatják a Röszke közúti határátkelőhelyet. A belépő forgalom itt szünetel, de az autópálya átkelőn folyamatos a beléptetés.