A törölköző nem értékmegőrző

2021. 08. 11., sze - 12:35
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonfüredi strandokon a belépőjegy mellé prevenciós felhívás is jár.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tevékenysége során a lehető legszélesebb körben propagálja a rendőrkapitányság illetékességi területére látogató turisták részére, hogy a balatoni fürdőzés közepette sem feledkezhetnek meg személyes értékeink védelméről.

Ennek keretében a város strandjain a megvásárolt jegy mellé színes bűnmegelőzési felhívás is jár, mely felhívja többek között a figyelmet arra, hogy a régen használt „törölköző-széf” hatékonysága már lejárt, és a bűnözők az ilyen könnyelműséget kíméletlenül kihasználva követnek el bűncselekményt. Érdemes tehát az értékmegőrzőkben elhelyezni az iratokat, a mobiltelefonokat és az egyéb értékeiket. A prevenciós kiadványok olyan hasznos tanácsokat is tartalmaznak, hogy a parkolás kezdetekor minden esetben ellenőrizzék, ne maradjon a gépkocsi utasterében értékes vagyontárgy, illetve ha kiszállnak az autóból, annak ajtajait zárják be és az ablakokat húzzák fel még akkor is, ha csak rövid időre távoznak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy pályán a biztonságos közlekedésért

A MOL-Tatabánya Kézilabda Klub és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködési megállapodást kötött a biztonságos közlekedés elősegítésében.

 

Helikopterrel keresték az illegális migránsokat

Elfogtak egy svéd embercsempészt Balotaszállásnál a megye rendőrei. A férfi 35 határsértőt szállított, akik közül 34-en elszaladtak, végül a Készenléti Rendőrség helikoptere segített a felkutatásukban.

 

Lezárt akta: ingázó betörő

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy gyulai férfi ellen, aki Szegeden több családi házat tört fel.

 

A mérleg: hétrendbeli lopás

A rendelkezésre álló adatok alapján hét bűncselekményt követett el egy férfi az elmúlt időszakban Kunmadarason. A karcagi rendőrök kitartó munkája vetett véget a sorozatnak.