A törölköző nem értékmegőrző

2021. 08. 11., sze - 12:35
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonfüredi strandokon a belépőjegy mellé prevenciós felhívás is jár.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tevékenysége során a lehető legszélesebb körben propagálja a rendőrkapitányság illetékességi területére látogató turisták részére, hogy a balatoni fürdőzés közepette sem feledkezhetnek meg személyes értékeink védelméről.

Ennek keretében a város strandjain a megvásárolt jegy mellé színes bűnmegelőzési felhívás is jár, mely felhívja többek között a figyelmet arra, hogy a régen használt „törölköző-széf” hatékonysága már lejárt, és a bűnözők az ilyen könnyelműséget kíméletlenül kihasználva követnek el bűncselekményt. Érdemes tehát az értékmegőrzőkben elhelyezni az iratokat, a mobiltelefonokat és az egyéb értékeiket. A prevenciós kiadványok olyan hasznos tanácsokat is tartalmaznak, hogy a parkolás kezdetekor minden esetben ellenőrizzék, ne maradjon a gépkocsi utasterében értékes vagyontárgy, illetve ha kiszállnak az autóból, annak ajtajait zárják be és az ablakokat húzzák fel még akkor is, ha csak rövid időre távoznak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Négy eltiltás 2025-ig

A sofőrt nem érdekelte, hogy több hatóság is eltiltotta a járművezetéstől, a jánoshalmi rendőrök elfogták a 2025-ig eltiltottat.

 

1+18

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 28 éves román sofőr ellen, aki 18 embernek nyújtott segítséget az országhatár tiltott átlépésében.

 

Elfogták a betörőket

Elektronikai eszközöket lopott idős szomszédaitól Apátfalván egy helybeli páros, akiket a makói rendőrök rövid időn belül elfogtak.