Biztonságban a Balaton déli partján

2021. 08. 21., szo - 09:47
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A Balatonboglári Szüreti Fesztiválon 2021. augusztus 19-én bűnmegelőzési tanácsokkal és ingyenes kerékpár-regisztrációval várták az érdeklődőket a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei.

Az előadók a "Házhoz megyünk" programsorozat keretében kiállított információs standnál hívták fel a fesztiválozók figyelmét értékeik megőrzésére, az áldozattá válás megelőzésére, valamint az üresen maradt hétvégi házak, apartmanok védelmével kapcsolatban is adtak hasznos tanácsokat. A standhoz érkező gyerekek a vagyonbiztonság fontos kérdésivel játékos formában ismerkedhettek meg, valamint ingyenes Bike Safe kerékpár-regisztrációra is lehetősége volt érdeklődőknek. A bűnmegelőzési- és áldozatvédelmi szakemberek ismertették a néma segélyhívóval kapcsolatos tudnivalókat is.

Zavartalan pihenése érdekében kérjük fogadja meg a rendőrség tanácsait! 

  • Csak a nyaraláshoz, pihenéshez elengedhetetlen felszerelést vigye magával.
  • A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges használati tárgyakat, ékszereket, bankkártyát, iratokat hagyja otthon, vagy biztonságos helyen.
  • Csak szükséges mennyiségű készpénzt vigyen magával a strandra.
  • Mobiltelefonját, fényképezőgépét, kameráját, gépkocsijának kulcsait ne hagyja őrizetlenül, használja az értékmegőrzőket!
  • Gépkocsiját mindig zárja be, értékes tárgyakat, táskát soha ne hagyjon látható helyen az utastérben, ezeket inkább a csomagtartóban helyezze el!
  • Nyaralója, apartmanja ablakait, ajtajait és a kerítéskaput is mindig zárja be távozáskor!
  • Amennyiben mégis áldozattá válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Embercsempészek Zsanán

Egy ukrán nőt és egy azerbajdzsáni férfit fogtak el a Bács-Kiskun megyei rendőrök.