Biztonságban útközben

2021. 08. 12., cs - 12:52
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Prevenciós rendezvényt tartottak a rendőrök Balatonfüreden elsősorban turisták részére.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Biztonságban útközben elnevezésű kampányának keretében a Balatonfüredi Rendőrkapitányság megelőzési szakembere a MÁV Zrt. munkatársaival együtt bűn- és baleset-megelőzési programmal várta a turistákat 2021. augusztus 12-én délelőtt a balatonfüredi vasútállomáson. A kitelepülésen a rendőrség és a vasúttársaság közösen hívták fel az utasok, a turisták, valamint a közúton közlekedők figyelmét a biztonságos vasúti közlekedésre. Emellett tájékoztatták őket az alapvető vasúti közlekedési szabályok betartására, mivel a sérülések, balesetek nagy része kis odafigyeléssel elkerülhető lenne. A kampány során a szakemberek prevenciós tanácsokkal, és megelőzési kiadványokkal látták el az érdeklődőket elsősorban a vagyonbiztonságukat érintő veszélyekről, valamint ezek elkerülésének lehetőségeiről.

Tanácsaink utazók, nyaralók részére:

- A vonaton még rövid időre se hagyja őrizetlenül csomagjait, azokat mindig tartsa testközelben!

- Értéktárgyait, pénztárcáját, mobiltelefonját, iratait ne a táska tetejére tegye, hanem annak belső zsebébe, vagy ön által könnyen ellenőrizhető helyre!

- A válltáskát mindig tartsa szorosan a teste előtt, így észrevétlenül senki nem nyúlhat hozzá!

- Amennyiben hosszabb időn keresztül gyanúsan viselkedő személyt lát maga mellett, folyamatosan ellenőrizze értékeinek meglétét!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy pályán a biztonságos közlekedésért

A MOL-Tatabánya Kézilabda Klub és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködési megállapodást kötött a biztonságos közlekedés elősegítésében.

 

Helikopterrel keresték az illegális migránsokat

Elfogtak egy svéd embercsempészt Balotaszállásnál a megye rendőrei. A férfi 35 határsértőt szállított, akik közül 34-en elszaladtak, végül a Készenléti Rendőrség helikoptere segített a felkutatásukban.

 

Lezárt akta: ingázó betörő

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy gyulai férfi ellen, aki Szegeden több családi házat tört fel.

 

A mérleg: hétrendbeli lopás

A rendelkezésre álló adatok alapján hét bűncselekményt követett el egy férfi az elmúlt időszakban Kunmadarason. A karcagi rendőrök kitartó munkája vetett véget a sorozatnak.