Bűn,- és baleset-megelőzés Balatonfüreden

2023. 08. 28., h - 09:58
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Toboroztak is a rendőrök a lakótelepi napon

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai 2023. augusztus 27-én 11 órától várták a balatonfüredi Köztársaság Lakótelep központi terén az érdeklődőket, akiknek számos témában hasznos információkat adtak a „Házhoz megyünk” program keretén belül is. A felnőttek különböző bűnmegelőzési támájú tesztekkel gyarapíthatták, ellenőrizhették ismereteiket, főként a vagyon- és személyes védelem kapcsán. Az online csalások megelőzésére külön felhívták a program szervezői a figyelmet, és mindenki figyelmébe ajánlották a hasznos tanácsok megfogadása mellett a www.kiberpajzs.hu oldalon folyamatosan újuló tartalmakat.
A rendezvényen eredményesen teljesítők apróbb prevenciós ajándékokat kaptak a rendőröktől.

A programon lehetőség nyílt a szolgálati járművek megtekintésére, a lézerpisztoly használatára, és a gyerekeknek gokart használata is rendelkezésre állt. Ezeken túl a szolgálati állatokkal és rendőreikkel is találkozhattak az érdeklődők. A rendőrkutya és rendőr lovak bizonyultak a nap során a legnépszerűbbnek.

A város tradicionális rendezvényén tájékoztatást kaptak az érdeklődők a határvadász és a rendőri hivatással kapcsolatban is, a rendőrré válás feltételeiről, a kapcsolódó felvételi eljárásáról is, valamint arról, hogy jelentkezés esetén kihez lehet fordulni.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben egy ózdi kristály-díler

A rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt az ózdi férfit, aki új pszichoaktív anyagot árult vevőkörének, köztük fiatalkorúaknak is.

 

A káli  dílerek őrizetben

A Füzesabonyi nyomozók öt személyt hallgattak ki gyanúsítottként pszichoaktív anyaggal visszaélés gyanúja miatt.

 

Megduplázta

A rendőrség a balesetek megelőzése érdekében országos akciót tartott 2024. április 15. és április 21. között.

 

Elég ebből!

A nyíregyházi nyomozók véget vetettek a gépkocsifeltörésekre szakosodott budapesti páros bűnös tevékenységének.

 

Körözött autó Nagylakon

Német hatóságok által körözött autót foglaltak le Nagylak közúti határátkelőhelyen a magyar rendőrök.