Gyermeknapon jártak a marcali rendőrök

2023. 05. 30., k - 11:43
Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Marcali Rendőrkapitányság bűnmegelőzési, áldozatvédelmi és balesetvédelmi szakemberei 2023. május 28-án több helyszínen is várták a gyermekeket a Pünkösdi Gyermeknapi rendezvényeken.

Marcaliban a Piactéren felállított bűnmegelőzési standnál a legkisebbektől kezdve minden korosztály választhatott a játékos feladatlapok, színezők, különböző puzzlek közül. Aki a szerencsekereket megforgatta, és helyesen tudott válaszolni a különböző bűnmegelőzési, vagy közlekedési témakörben feltett kérdésre, ajándékot kapott. A hasznos tanácsok és játékos feladatok mellett a vállalkozó kedvűek beülhettek a rendőrautóba, és elkészíthették a saját ujj- és tenyérnyomatukat is. A programon bűnmegelőzési és áldozatvédelmi munkatársak munkáját középiskolás diákok is segítették, továbbá csatlakozott a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság toborzója is a programhoz.

Balatonmáriafürdőn a központi strandon tartott gyermeknapon a kerékpáros közlekedésé volt a főszerep. A balesetvédelmi szakemberek tesztlapokkal és játékos ügyességi feladatokkal várták az érdeklődőket. A helyszíneken kockakirakóval különböző közlekedési táblákat és rendőrségi járműveket rakhattak ki, valamint a részeg-szemüveg segítségével kipróbálhatták az alkohol érzékszervekre gyakorolt negatív hatásait. A rendőrségi standoktól üres kézzel nem távozott egy gyermek sem.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tetten ért betörő

A szombathelyi rendőrök a helyszínen elfogták azt a 41 éves férfit, aki egy gyógyszertárba tört be tegnap éjjel.

 

Lopás miatt keressük!

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Halálos közlekedési baleset Kisújszállásnál

Egy férfi életét vesztette, továbbá hárman megsérültek, abban a közúti balesetben, ami a 4-es főúton Kisújszállás külterületén történt. A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek.