Házhoz mentek a bűnmegelőzési szakemberek

2021. 08. 09., h - 10:47
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonlellei Napfény strandon várták az érdeklődőket.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2021. augusztus 6-án délután, a népszerű vagyonvédelmi programsorozat, a „Házhoz Megyünk” és a „Police Coffee” következő állomásán, a balatonlellei Napfény strandon várták az érdeklődőket.

A program célja, hogy vagyonvédelmi tanácsokkal, játékos feladatokkal hívják fel a gyermekek és felnőttek figyelmét egyaránt arra, hogy már minimális óvintézkedések megtételével is elkerülhetik, hogy bűncselekmény áldozatává váljanak.

A megjelentek újabb pecsétet szerezhettek a „Somogyi útlevélbe”-be is. A „Nyár, nyaralás, biztonság” címmel indított szezonális játék keretein belül a megyeszerte megrendezett bűnmegelőzési programokon legalább három pecsétet összegyűjtött gyermekek között a játék szervezői 2021. szeptember 3-án értékes ajándékcsomagokat sorsolnak ki.

Zavartalan pihenése érdekében kérjük fogadja meg a rendőrség tanácsait!  

  • Csak a nyaraláshoz, pihenéshez elengedhetetlen felszerelést vigye magával.
  • A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges használati tárgyakat, ékszereket, bankkártyát, iratokat hagyja otthon, vagy biztonságos helyen.
  • Csak szükséges mennyiségű készpénzt vigyen magával a strandra.
  • Mobiltelefonját, fényképezőgépét, kameráját, gépkocsijának kulcsait ne hagyja őrizetlenül, használja az értékmegőrzőket!
  • Gépkocsiját mindig zárja be, értékes tárgyakat, táskát soha ne hagyjon látható helyen az utastérben, ezeket inkább a csomagtartóban helyezze el!
  • Nyaralója, apartmanja ablakait, ajtajait és a kerítéskaput is mindig zárja be távozáskor!

Amennyiben mégis áldozattá válik, értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Összedolgoztak

Negyedszázad rendőr indult 8 helyszínre, a termés: két drogterjesztő, hét fogyasztó elfogása, kristály és marihuána lefoglalása.

 

A rendőröknek összejött

Az illegális meggazdagodás érdekében volt betörés, telephelyen időzés, logisztika, verítékes munkával megszerzett zsákmány, aminek csak egy részét sikerült magával vinnie. Ráadásul a rendőrök azonosították, mi több, el is fogták.