Komplex rendőrségi program Balatonfüreden

2021. 08. 30., h - 10:06
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A helyi rendőrkapitányság munkatársai különféle prevenciós programokkal és rendőrségi bemutatóval várták az érdeklődőket a város tradicionális rendezvényén.

A Lakótelepi nap és Szomszédünnep városi rendezvény keretében Balatonfüreden, a Köztársaság úti lakótelepen 2021. augusztus 29-én 11 órától 16 óráig a rendőrök pedálos gokarttal, közlekedési ügyességi pályával, szolgálati autóval és motorral, valamint lézerpisztoly szimulátorral várták a családokat. Emellett az érdeklődők rendőrkutyás bemutatót tekinthettek meg. A program során kicsik és nagyok különféle bűn- és baleset-megelőzési tesztek kitöltésével ellenőrizhették vagyonvédelmi és közlekedési tudásukat, a legügyesebbek apró ajándéktárgyakat kaptak.

 

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai a következő – iskolakezdési időszakot is érintő - tanácsokat adta a résztvevőknek:

-          Kiemelten figyeljenek az iskolák környéki gyalogos-átkelőhelyeken való közlekedés során.

-          Gépkocsiban mindig használják a biztonsági övet, illetve szükség esetén a gyermekülést is.

-          Amennyiben kerékpárral érkeznek az iskolába, ellenőrizzék a kétkerekű megfelelő műszaki állapotát, biztonsági berendezéseit.

-          A tanulók soha ne lépjenek ki az úttestre járművek mögül, azok takarásából.

-          Amennyiben nincs a közelben kijelölt gyalogos-átkelőhely, mindig körültekintően, a lehető legrövidebb szakaszon menjenek át az út másik oldalára.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Körözték, elfogták

A Keszthelyen elfogott enyingi férfit garázdaság miatt keresték a hatóságok, most már a büntetés-végrehajtási intézetben van.

 

Szélesített portfólió

A ráckevei rendőrök azonosították és elfogták azt a ráckevei párt, akik a gyanú szerint több ingatlanba bejutva vittek mindent, ami csak megtetszett neki. Több százezer forintos kárt okoztak a kilenc ingatlan tulajdonosának.