Megérkezett a Kék Karaván a balatonakali kempingbe

2021. 08. 13., p - 09:54
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűn- és baleset-megelőzési rendezvényt tartottak a balatonfüredi rendőrök és társszerveik a helyi strandkempingben.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai polgárőrrel és tűzoltókkal közösen 2021. augusztus 12-én délután - a Kék Karaván rendezvények történetében Balatonakaliban először - prevenciós programmal várták a nyaralóvendégeket a település kempingjében. A megjelentek hasznos tanácsokat kaptak a bűnmegelőzési lehetőségekről és a biztonságos közlekedés szabályairól is. Lehetőség nyílt a kitelepült egységek szolgálati járműveivel közelről is megismerkedni. A gyerekek gokartozhattak és beülhettek egy „igazi” tűzoltóautóba, vagy rendőrautóba, de akár rendőrmotoron is fotózkodhattak. A résztvevők különféle prevenciós és közlekedésbiztonsági feladatok megoldásával tesztelhették a KRESZ tudásukat, amelyhez kapcsolódóan apró ajándékokkal kedveskedtek a balatonfüredi rendőrök és segítőik. A program során a kerékpárral érkezők regisztrálhatták biciklijüket az országos BikeSafe rendszerbe. A rendőrök többek között felhívták a kerékpárosok figyelmét arra is, hogy soha ne hagyják őrizetlenül kétkerekűiket, ha azok mégis felügyelet nélkül maradnának, mindig zárják le őket valamilyen stabil tereptárgyhoz, illetve kerékpározáshoz, rollerezéshez használjanak védősisakot, amely akár életet is menthet!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A haza szolgálatáért

Állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából több Békés megyében szolgálatot teljesítő rendőr és rendőrségi dolgozó részesült elismerésben.

 

36 év szívvel, lélekkel

Leköszönt a Békési Rendőrkapitányság vezetője, Ladányi Zoltán r. ezredes, aki hivatásos szolgálati idejének felét rendőrkapitányként töltötte.

 

Rendőrkézen a betörő

Motoros felszerelést és napozó ágyakat lopott egy csongrádi házból egy férfi, a rendőrök elfogták.

 

Hiába bújt el, a rendőrök elfogták

A kiskunhalasi rendőrök a földön, a házak tetején, a Készenléti Rendőrség drónja a levegőből kereste az elkövetőt. Munkájukat a város térfigyelő rendszere is segítette.